Educație

Vreti sa facem autostrada ca sa avem scoli?

Camelia Stănilă
22 aug 2007 710 vizualizări
Edilul Zamfirel Oprea nu s-a lasat pina nu l-a convins pe Iordache Bostan sa viziteze Scoala Petreanu si sa vada si un apus de soare

Primarul din Poiana Cristei, Zamfirel Oprea, a venit iar la Inspectoratul Scolar, nemultumit ca nu are bani pentru scolile Tiritu si Petreanu, dar si de afirmatiile sefului ISJ care-l acuza ca nu s-a ocupat de infrastructura, motiv pentru care constructorii abandoneaza lucrarile. Edilul s-a contrat minute bune, in fata reprezentantilor media, cu Iordache Bostan si nu a plecat pina n-a primit promisiunea unei vizite la Poiana Cristei, unde, daca se poate, sa vada si un apus de soare. "Am facut ce am putut acolo, daca credeti ca trebuie autostrada pina acolo ca sa facem scolile, e grav. Eu v-am rugat sa ne aduceti materiale si le transport eu. Trebuie sa va ginditi ca la Tiritu am bagat electricitate anul trecut, s-au facut si 6 baraje si s-au carat peste 500 de masini cu balast acolo. Pina in 2003 nici cu caruta nu se intra. Acum nu putem incepe scoala la Tiritu si Petreanu, unde sint 100 de copii. Trebuie sa mergeti acolo, sa gasim o solutie. Cei care au cistigat licitatiile de ce n-au vrut sa duca materiale acolo, cind noi am dus masini de balast? Sinteti dezinformat", a sustinut primarul Zamfirel Oprea, spunind ca nici un inspector general de pina acum nu s-a aratat dispus sa vada situatia scolilor din comuna. Acesta spune ca Scoala Petreanu, facuta din paianta si pamint, sta sa cada pe elevi, astfel ca la 15 septembrie cursurile nu vor putea incepe. Primarul din Poiana Cristei a tinut sa precizeze si faptul ca pina in centrul comunei sint 18 km, astfel ca elevii nu pot fi transportati.


4 din 7 scoli sint in reabilitare


Edilul din Poiana Cristei a amenintat din nou ca va veni cu elevii sa protesteze in fata ISJ, in caz ca nu se va gasi rezolvare. Seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan s-a aparat spunind ca situatia i-a fost adusa la cunostinta de Costel Militaru, responsabilul cu investitiile. Astfel, acesta s-a ales cu nenumarate acuze din partea lui Zamfirel Oprea, inclusiv ca acesta a scos Scoala Petreanu din programul de reabilitare cu fonduri de la Banca Mondiala. Reprezentantii ISJ spun insa ca din cele 7 scoli din Poiana Cristei, 4 au intrat in reabilitare si sint aproape gata. In plus, Iordache Bostan a precizat ca s-au solicitat cite 50 mii lei pentru scolile Tiritu si Petreanu. "Nu e posibil ca banii sa ajunga asa repede, trebuie sa aveti putina rabdare. Ati promis ca veti cauta o solutie pentru 2-3 luni", a spus Iordache Bostan, promitind ca va vizita scolile din Poiana Cristei chiar in dupa-amiaza de ieri. Reprezentantii ISJ considera insa ca primarul Zamfirel Oprea incearca sa-si faca si campanie electorala, avind in vedere ca s-au alocat sume importante pentru scolile din Poiana Cristei, chiar daca au un numar redus de copii. "S-au dat bani acolo unde a fost nevoie. Din 7 scoli, 4 au primit bani, ceea ce in alte comune nu s-a intimplat. Trebuia sa alegem prioritatile, si, chiar cu acordul dlui primar, intre Tiritu si Petreanu s-a ales includerea primei scoli in programul Bancii Mondiale, avind in vedere ca au 84 de copii. Asta si cu intentia de a se gasi alte surse de finantare pentru Scoala Petreanu, eventual de la CJ. CJ-ul nu i-a ajutat si acum tot noi sintem vinovati? Intr-adevar, Scoala Tiritu a fost scoasa din program pentru ca in nenumarate rinduri s-a plins ca nu poate ajunge cu materialele, chiar si reprezentantii Ministerului au incercat sa ajunga cu jeep-ul, anul trecut, si n-au reusit", a spus, nemultumit, si Costel Militaru. Acesta a precizat si faptul ca, la ora actuala, scoala de centru din Poiana Cristei are proiectul realizat, insa licitatia trebuie reluata de MECT, avind in vedere ca nu s-a gasit nici un doritor care sa execute lucrarile. Reprezentantii ISJ si-au exprimat nemultumirea ca, in loc sa faca petitii, Zamfirel Oprea nu a cautat solutii pentru ca scoala sa inceapa in conditii normale, dind exemplu cazul scolii din Slobozia Bradului, care are 880 de elevi si totusi va intra in reabilitare fara a pune in pericol desfasurarea cursurilor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.