Educație

Adjuncti la ISJ si director nou la Pedagogic

Camelia Stănilă
22 aug 2007 2239 vizualizări
Carmina Corbeanu a primit sefia Liceului Pedagogic, functie la care a aspirat si la inceputul anului 2006 u desi Iordache Bostan spune ca vrea liniste in acest liceu, numirea politica a Carminei Corbeanu ar putea lasa Pedagogicul fara adjunct

Inspectoratul Scolar si-a completat echipa la virf, Tudor Gogancea si Emil Onea fiind numiti oficial adjuncti ai institutiei incepind cu 20 august, potrivit deciziilor transmise de Ministerul Educatiei. Tudor Gogancea a si fost investit oficial ieri dimineata, preluindu-si deja atributiile in ISJ. Se pare ca decizia acestuia de a demisiona de la conducerea Liceului Pedagogic, pentru a forta aprobarea numirilor celor doi adjuncti, a functionat. Astfel inspectorul general Iordache Bostan a decis ieri si numirea Carminei Corbeanu pe scaunul eliberat de Gogancea, functie la care profesoara de romana a aspirat si la inceputul anului trecut. Aceasta a fost numita cu delegatie pina la 31 august, dupa care va primi cel mai probabil o prelungire, pina la organizarea concursului pentru directori. Seful invatamintului spune ca si-a bazat alegerea pe faptul ca profesoara a mai lucrat si in cadrul Inspectoratului Scolar, in doua etape. Desi evident numirea a fost una politica, aceasta varianta fiind vehiculata si dupa demisia lui Danut Popoiu si a lui Stan Rogoz de la sefia ISJ, cind s-a negociat intens impartirea functiilor de catre PNL, Bostan a replicat ca nimeni nu-i impune o astfel de decizie. "In nici un caz nu accept sa mi se sugereze anumite persoane. Nu vad ce legatura ar avea dl Sapunaru cu doamna Carmina Corbeanu. Am tinut cont ca a mai lucrat la ISJ in doua etape. Din motive politice a trebuit sa renunte la functia de adjunct al ISJ, nu a fost vina dumneaei", a incercat sa se justifice Iordache Bostan, care a recunoscut ca a discutat cu Carmina Corbeanu pe marginea cerintelor pe care le are pentru ocuparea acestei functii.


"Vreau liniste la Pedagogic!"


Seful ISJ si-a exprimat speranta ca alegerea sa sa aduca liniste in Liceul Pedagogic, unitate considerata cu probleme avind in vedere numarul mare de reclamatii sosite la ISJ, dar si la MECT in ultimii ani. "Am incredere ca la Pedagogic se va instaura un climat normal de lucru si ca statutul de director al doamnei Corbeanu va fi respectat de toti colegii, inclusiv de secretara. Sper ca si Carmina Corbeanu sa vina cu un suflu nou, sa manifeste intelegere, toleranta, pastrindu-si in acelasi timp statutul de director. Intr-un cuvint, as dori sa am liniste la Liceul Pedagogic", a declarat Iordache Bostan. In ciuda acestei sperante, numirea pe functie a Carminei Corbeanu ar putea aduce noi disensiuni, mai ales ca adjuncta Carmen Ion, membra PD, a dorit de la bun inceput sa faca echipa cu Tudor Gogancea. Potrivit informatiilor noastre, este foarte posibil ca aceasta sa renunte la functie. De altfel, Carmina Corbeanu va trebui sa-si preia atributiile, desi se pare ca dorea sa intre in concediu. Iordache Bostan chiar a precizat ca-i va anula decizia de numire, daca nu se va prezenta la serviciu.


Elena Aluculesei, noul inspector de romana


O alta decizie, care deja a creat discutii in sistem, vizeaza numirea profesoarei Elena Aluculesei in funtia de inspector de limba romana. Desi preda la gimnaziu, la Scoala "Stefan cel Mare", profesoara va ocupa norma intreaga eliberata odata cu demisia Mariei Lupu. Seful ISJ a mai decis ca Felicia Panaite sa primeasca jumatate de norma de inspector responsabil cu integrarea europeana si programe comunitare. Desi postul lasat de Marilena Barculescu trebuia sa revina inspectoarei Amalia Chirtoc, aceasta nu a putut prelua atributiile "din motive de calificare profesionala", dupa cum a precizat seful ISJ. Ieri, inspectorul general a semnat si decizia de completare a normei inspectorului de chimie Alina Maiereanu, cu jumatate de norma de formare profesionala adulti, lasata libera de Emil Onea. Cit despre numirea unui inspector de informatica, Iordache Bostan a precizat ca nu se grabeste sa ia o decizie, dorind sa se consulte mai intii cu Emil Onea. Acesta este plecat in Germania, in concediu, astfel ca abia de luni isi va prelua atributiile de adjunct al ISJ. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.