Educație

Doua lucrari anulate, la testarea suplinitorilor

Camelia Stănilă
21 aug 2007 915 vizualizări
Alti 6 candidati au fost respinsi u la informatica si educatie tehnologica s-au obtinut si doua note de 10 u detasarile vor fi rezolvate saptamina viitoare

Inspectoratul Scolar a afisat ieri rezultatele testarii suplinitorilor desfasurata in 16 august, care a adus la examen doar 169 de aspiranti la un post in invatamint. In ciuda numarului mic de candidati, rezultatele au fost bune, majoritarea reusind sa obtina peste 5, nota minima necesara pentru obtinerea unei repartitii. Doar 6 candidati nu au trecut peste acest prag, iar alti doi s-au trezit cu lucrarile anulate, dupa ce in proiectul didactic s-au semnat cu numele reale. Ambele cazuri s-au inregistrat la limba franceza. "Nu s-au semnat cu nume fictive, asa cum ar fi trebuit si astfel lucrarile au fost anulate. Conform regulamentului, nu am avut ce face, s-a considerat ca numele reale au constituit o modalitate de a influenta comisia de corectura. Doamnele profesoare mai au o sansa la suplinitori necalificati", a declarat inspectorul general Iordache Bostan. Daca unii candidati au luat si 1, 2 sau 3,25, la examenul pentru suplinire au existat si doua note de 10, obtinute de Elena Trandafir la educatie tehnologica si de Iulia Manzala la informatica. La matematica, cea mai mare nota a fost 8,10 (Carmen Gradinaru), la romana doar 7,60 (Ramona Dogaru), in timp ce la educatoare s-a obtinut maxim 8,70 (Anisoara Stoica), iar la invatatori 8,60 (Gabi Tudor). La engleza s-au luat note ceva mai mari, prima pe lista fiind Diana Ionita, cu 9,40, in timp ce la franceza Cristina Grigoriu a obtinut nota maxima la aceasta disciplina, 9. Si la biologie s-a obtinut un 9,30, iar la educatie fizica nota maxima a fost 9. Pe de alta parte, la fizica nu s-a obtinut mai mult de 6,8, iar la religie nu s-a trecut de 7. Cei nemultumiti de note pot depune contestatii pina pe 22 august, intre orele 9.00- 16.00. Dupa rezolvarea acestora se va programa si prima sedinta publica de repartitie, ce este destinata detasarilor la cerere, dar nu mai devreme de inceputul saptaminii viitoare. Pina pe 3 septembrie vor fi repartizati si suplinitorii calificati. Potrivit listei afisate de Inspectoratul Scolar, nu mai putin de 730 de catedre, inclusiv unele incomplete, asteapta sa fie ocupate. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.