Educație

Info Educatie

Camelia Stănilă
20 aug 2007 785 vizualizări
Proaspatul inspector general Iordache Bostan se plinge ca, de cind a preluat sefia ISJ, este foarte solicitat si ajunge tirziu acasa.

Sefia ISJ, solicitanta pentru Bostan

Desi are foarte mult de lucru, mai ales ca e singur la conducere, Iordache Bostan spune ca face fata sarcinilor de serviciu, insa ii da motive de ingrijorare sotiei. "Trebuie sa am grija ca activitatea din Inspectorat sa nu se blocheze. Trebuie sa rezist. Am preluat aceste sarcini cu placere, le execut cu placere. Dar mai am probleme cu sotia, nu reusesc sa plec mai devreme de 6 din Inspectorat si se teme sa nu patesc ceva", spune Iordache Bostan. Pe linga faptul ca programul obisnuit i-a fost dat peste cap, seful ISJ se plinge ca nici acasa nu prea are liniste si nu scapa de problemele de la serviciu. Acesta spune ca cunoscuti sau rude il abordeaza pentru diverse probleme legate de invatamint. (C. S.)


Mentiune la "Impreuna pentru natura"


Echipajul Scolii Tulnici a reusit sa se claseze pe locul 4 si astfel sa obtina prima mentiune din cadrul etapei nationale a concursului "Impreuna pentru natura", desfasurat intre 15-17 august in Parcul Natural "Balta Mica a Brailei". Dupa ce s-au clasat pe locul I la faza precedenta a competitiei, cei 11 "Nepoti ai Vrincioaiei" au dovedit inca o data ca se descurca in mediul natural. Micutii au trecut prin mai multe probe contra cronometru, printre care montarea unui cort, traseu pe birna, printre jaloane sau trecere pe coarda intre doi copaci, dar s-au descurcat cu brio si la clasicul traseu prin padure, realizat sub forma unei povesti, in care tinerii aveau de infruntat doi capcauni. Sub indrumarea profesorului Vasile Bulimej, elevii din Tulnici s-au distrat de minune, au legat noi prietenii la scaldat, in camping sau in jurul focului de tabara. Faza nationala a competitiei a fost cistigata de judetul Neamt, intrecerea fiind realizata intre 8 echipaje din tara. (C. S.)


Bostan a promis o vizita la Racoasa


Inspectorul general Iordache Bostan a promis sa se implice personal in rezolvarea problemelor de la Scoala Racoasa, care ar mai avea nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrarilor de reparatii, ca de altfel si alte 21 de unitati de invatamint din judet. Instalatia electrica a scolii are o vechime de peste 40 de ani si nu face fata noilor dotari din scoala. Astfel, la Racoasa nu se poate pune in functiune nici centrala termica noua, nici laboratorul de informatica cu care a fost dotata unitatea. Suma necesara este mica, de doar 20 mii lei, iar lucrarile, inclusiv la acoperis, ar putea fi finalizate pina la inceperea scolii. Desi spune ca n-a reusit sa vada exact situatia de la Racoasa, seful ISJ a promis o vizita pentru aceste zile. "Am fost in trecere pe la Racoasa, dar nu am reusit sa vorbesc cu directorul. Voi face o vizita speciala pentru a ma documenta mai bine asupra situatiei. Am primit o adresa de la conducerea scolii si unitatea este inclusa pe lista inaintata catre MECT, pe locul trei. Scoala Racoasa nu e singura care are nevoie de fonduri si nu le-a primit prin ultima hotarire de Guvern. Am primit promisiuni ca noile sume solicitate la Minister vor fi aprobate si le vom primi cit de curind, insa astept ceva in scris", ne-a marturisit seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan. Acesta a mai precizat ca l-a trimis la Poiana Cristei pe responsabilul cu investitiile, Costel Militaru, pentru a vedea la fata locului situatia Scolii din satul Petreanu. Aceasta si dupa ce primarul comunei, Zamfirel Oprea, a amenintat ca va veni sa protesteze la ISJ, insotit de copiii din comuna. "Se putea evita aceasta situatie, daca era un primar gospodar. Trebuia sa faca infrastructura. Acolo sint si foarte putini copii, imprastiati, dar vor bani foarte multi", a mai afirmat inspectorul scolar general Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.