Educație

Gogancea a renuntat ca primarul la sefia Liceului Pedagogic

Camelia Stănilă
18 aug 2007 1296 vizualizări
Dupa cite se pare, decizia este menita sa forteze mina Ministerului, in aprobarea numirilor celor doi adjuncti ai ISJ

Directorul Liceului Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, profesorul Tudor Gogancea, si-a inaintat demisia din functie, in speranta ca va fi numit adjunct la Inspectoratul Scolar. De altfel, aceasta motivatie este trecuta si in cererea sa de demisie, care pare menita tocmai a forta mina Ministerului in aprobarea numirilor din ISJ, care sint aminate de mai bine de doua saptamini. Tudor Gogancea spune ca nu poate ocupa simultan cele doua functii si, desi pare ca a fost "sfatuit" sa faca acest pas, spune ca-si asuma riscul sa ramina pe dinafara. "Solicit aceasta demisie intrucit am fost propus in functia de inspector general adjunct al ISJ, asa am specificat si in cererea mea. Am inteles ca, potrivit metodologiei, trebuie sa renunt la functie pentru a fi numit inspector adjunct cu delegatie, nu pot fi in acelasi timp si director. Nu am vorbit cu nimeni de la Minister, insa banuiesc ca daca am fost sustinut in aceasta propunere voi fi si in continuare. Mi-am asumat acest risc", ne-a spus Tudor Gogancea. Desi spune ca activitatea din ISJ merge greu din cauza lipsei celor doi adjuncti, inspectorul general Iordache Bostan sustine ca nu a avut nici un amestec in decizia luata de Tudor Gogancea, desi a recunoscut pe jumatate ca aceasta este o forma de presiune. "A demisionat intr-un fel conditionat, din cite am inteles eu. Insa nu i-am sugerat eu sa-si dea demisia, si-a asumat singur riscul. A inteles ca nu poate ocupa aceasta functie ca si director. Nu stiu ce amestec am avut eu, doar am vrut sa-l promovez", spune seful Inspectoratului Scolar. Acesta a precizat ca cererea de demisie a fost inaintata Ministerului Educatiei, insa cum numirile pentru Tudor Gogancea si Emil Onea nu au fost inca semnate, aceasta nu a fost inca aprobata. Iordache Bostan recunoaste ca exista si posibilitatea ca Tudor Gogancea sa ramina fara ambele functii, in conditia in care Ministerul a tot taraganat intregirea conducerii ISJ. Aceasta forma de presiune vine si in contextul in care sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat bate la usa, Tudor Gogancea figurind deja ca vicepresedinte al comisiei judetene. "In caz ca nu vor veni numirile, functia de vicepresedinte va fi preluata de Ion Ionascu, care era secretarul comisiei, iar locul acestuia va fi luat de cel care a indeplinit functia si in prima sesiune, pentru ca are si experienta, mai exact de inspectorul Mihai Adafini. Eu trebuie sa am grija ca aceasta activitate a Inspectoratului sa nu se blocheze si zic ca pina acum am reusit sa fac fata singur si sa nu intirzii cu situatiile la Minister", a mai precizat Iordache Bostan. In acest context, seful ISJ a anuntat si faptul ca luni semna decizia de numire a inspectorului de limba romana, insa nu a dorit sa dezvaluie si numele persoanei care va prelua functia. In ciuda secretomaniei afisate de sefii ISJ, prin mediile politice liberale se vorbeste de numele profesoarei Elena Aluculesei de la Scoala nr. 9 Focsani. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.