Educație

Scoala cu trei copii la Poiana Stoichii

Camelia Stănilă
18 aug 2007 1657 vizualizări
Situatia scolii din satul Poiana Stoichii, comuna Vintileasca, este din ce in ce mai delicata, mai ales ca in anul scolar viitor aici vor invata doar 3 copii.

Directorul Scolii Vintileasca, profesoara Stana Georgescu, a solicitat Inspectoratului Scolar infiintarea unui post de invatator, care sa aiba grija si de copii de gradinita din catun. In cazul in care aceasta catedra nu va fi infiintata, micutii vor trebui sa parcurga peste 10 kilometri pe jos, pina la cea mai apropiata scoala, cea din Bahnele, si asta prin padure. Desi inital a fost cam reticent la propunerea celor din Vintileasca, inspectorul general Iordache Bostan a mentionat ca va analiza situatia in cadrul Consiliului de Administratie al ISJ. "Era mai bine ca primarul sa investeasca in infrastructura acolo. Sint niste conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o scoala, ca sa functioneze. Sint doar 3 copii la Poiana Stoichii. Si anul trecut a functionat cu aprobare speciala, este acolo o invatatoare care este la al treilea an de pensionare. Vom lua in discutie solicitarea in cadrul Consiliului de Administratie si probabil vom gasi o solutie", a mentionat Iordache Bostan, recunoscind totodata ca nu cunoaste exact situatia din teren. Trebuie spus ca anul trecut, cinci copii au invatat la Poiana Stochii, sub indrumarea invatatoarei Vasilica Noaptes din Vintileasca, care are o experinta de circa 40 de ani la catedra. Si desi face naveta saptaminal de la Vintileasca, aceasta este dispusa si in acest an sa se ocupe de micutii din Poiana Stoichii. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.