Educație

Tinerii pot opta pentru orientare turistica

Iulia Crețu
17 aug 2007 688 vizualizări
la Trofeul Albatros desfasurat in Delta Dunarii, echipajul din Vrancea a luat un loc trei la alpinism

Tinerii si-au gasit de ocupatie! Cind nu incing messengerul sau tureaza la maximum motorul din garajul parintilor isi fac timp sa ia contact cu natura. La sfirsitul lunii trecute un echipaj format din 14 tineri a participat, in cadrul Taberelor VSD (vineri, simbata, duminica), la Trofeul Albatros in Delta Dunarii, o competitie de tip cupa. Adolescentii si-au luat in serios rolul de temerari ai naturii si s-au intrecut in probe precum orientare de zi si de noapte, probe teoretice la ecologie, cunoasterea florei si faunei din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, prim ajutor si probe surpriza. Seara, oboseala de peste zi era tratata cu programe culturale la foc de tabara. La Cupa Albatros au participat 19 echipaje din intreaga tara, formatia vrinceana clasindu-se la finele competitiei la mijlocul clasamentului. Paradoxal, desi in Delta nu prea ai pe unde sa te catari, un membru al echipei de pe Milcov a reusit un loc trei la alpinism pe panou artificial. "Va urma o tabara de orientare turistica la sfirsitul acestei luni. In aceeasi perioada este si un concurs in Bucegi. Pentru tabara noastra am invitat ca trainner pe cineva care a participat la campionatele mondiale. Cel mai probabil tabara VSD va avea loc la Beciu, Odobesti", ne-a declarat Ioan Florea, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani, cea care da o altenativa de a petrece timpul liber tinerilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.