Educație

ISJ, dat peste cap de lipsa adjunctilor

Camelia Stănilă
17 aug 2007 682 vizualizări
Iordache Bostan este de parere ca un inspector nu poate face fata atributiilor in timp ce preda si la catedra

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) nu a transmis nici ieri numirile celor doi adjuncti ai Inspectoratului Scolar, desi liberalul Iordache Bostan a precizat ca a primit promisiuni in acest sens de la Valentin Sorin Popescu, seful Directiei Retea si Politici de Personal. Intirzierea a dat peste cap activitatile din ISJ, dar si planurile noului inspector general in ceea ce priveste reorganizarile din institutie. Chiar si pentru concursul de suplinire de ieri a fost nevoie de o aprobare speciala din partea MECT, pentru ca inspectorul de personal Cristi Stiru sa fie numit presedinte al comisiei de examinare, desi potrivit metodologiei acest rol ar fi trebuit indeplinit de unul din adjunctii institutiei. Lipsa celor doi inspectorui generali adjuncti l-a impiedicat pe Iordache Bostan sa opereze si alte schimbari in cadrul organigramei, stiut fiind faptul ca acesta doreste sa elimine pe cit posibil jumatatile de norma. Seful ISJ este de parere ca un inspector nu poate face fata atributiilor in timp ce preda si la catedra, la fel cum considera ca nici directorii de scoli nu ar trebui sa faca ore suplimentare, pentru a se putea ocupa asa cum trebuie de gestionarea scolii. De altfel, si seful ISJ a marturisit ca incepe sa se simta depasit de unul singur la conducerea institutiei. "Eu nu voi lua o ora suplimentara, stiu ca nu pot face fata. Un inspector cu norma intreaga nu are timp de ore daca vrea sa fie inspector. Aici este multa treaba de facut. Unii s-au mai suparat pe mine, dar trebuie reduse aceste jumatati de norma. Nici directorul nu are timp de ore suplimentare, hai de 1-2 poate, dar unii exagereaza, ii incinta si ca iau un ban in plus. Dar si noua lege termina cu aceste ore suplimenatre, pentru ca directorul trebuie sa se gindeasca la «gospodarie». Nu inseamna ca un profesor nu poate duce functia de manager, dar ma gindesc si la sanatatea lor", a mentionat inspectorul general Iordache Bostan (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.