Educație

ISJ a solicitat alte fonduri pentru 22 de scoli

Camelia Stănilă
17 aug 2007 745 vizualizări
Inspectorul general Iordache Bostan s-a hotarit sa solicite noi fonduri pentru finalizarea lucrarilor de investitii in 22 de unitati de invatamint, avind in vedere ca propunerea sa de a redistribui sumele deja alocate nu prea are sorti de izbinda.

Nemultumit ca Executivul a finantat, prin ultima hotarire de Guvern, scoli care nu aveau nevoie urgenta de bani, dar si din cauza numeroaselor petitii din partea directorilor si primarilor, seful ISJ a transmis ieri o solicitare catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) pentru a primi nu mai putin de 3.415 mii lei. "Avem 22 de unitati scolare care nu primit fonduri prin ultima Hotarire de Guvern, desi erau strict necesare. Au venit insa fonduri pentru alte unitati scolare, unde nu era urgenta atit de mare. Nu-mi explic cum de s-a ajuns la aceasta situatie. Trebuie sa ne corelam mai bine, sa comunicam ... Dupa ce m-am consultat si cu personalul de la investitii am inaintat o solicitare la Minister, cu 22 de unitati scolare, pentru ca avem nevoie urgenta de bani", a afirmat inspectorul general Iordache Bostan. Potrivit acestuia, pe lista se regasesc unitatile din Fitionesti, Vinatori, Racoasa, gradinita Bordesti, scolile Soveja, Timboiesti, Poienita si Tinoasa - Dumitresti, gradinita Reghiu, scoala Sindrilari- Reghiu, scolile nr. 2,3 Reghiu, Pitulusa - Brosteni, Slobozia Ciorasti, Iresti si Burca- Vidra, Vintileasca, Petreanu- Poiana Cristei, cu toate ca aceasta din urma are doar 14 elevi. Potrivit oficialului ISJ, pentru Scoala Vintileasca exista cel mai mare necesar de fonduri, respectiv 1.178 mii lei, in timp ce pentru Fitionesti s-a solicitat 560 mii lei. "Majoritatea scolilor au sume mici. Pentru Racoasa avem 20 mii lei, pentru Vinatori 60 mii lei, iar la nr. 2 Reghiu 14 mii lei", a mai precizat seful ISJ. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.