Educație

Diplome si carti pentru olimpicii vrinceni

Ziarul de Vrancea
18 apr 2005 1063 vizualizări
Elevii cu rezultate deosebite la concursul de matematica au fost premiati de Inspectoratul Scolar. Sala mare a Ateneului s-a dovedit neincapatoare pentru cei peste 160 de olimpici vrinceni.

Elevii participanti la faza judeteana si nationala a olimpiadei de matematica au fost rasplatiti pentru rezultatele obtinute in acest an, in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat simbata la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia". Sala de spectacole s-a dovedit a fi neincapatoare pentru cei aproape 200 de mici matematicieni care au purtat atit de sus numele scolii vrincene de matematica, aducind medalii sau diplome de la concursurile de profil. La festivitatea de premiere au participat elevi de gimnaziu, liceeni, parinti, profesori, dar si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar. Din comitetul de premiere au facut parte Mihai Ladaru, inspector general adjunct la ISJ, Daniela Sirghie, inspector scolar de matematica si profesorii Enache Patrascu de la Colegiul "Unirea", Maria Ariton de la Scoala "Stefan cel Mare" si Laurentiu Tibrea de la scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani. Acestia au acordat diplome de merit si carti tuturor olimpicilor, dar au adresat si multumiri profesorilor care i-au indrumat spre performanta. Felicitari si multe vorbe de lauda au fost adresate copiilor, profesorilor, dar si parintilor si de catre Mihai Ladaru, adjunct in cadrul ISJ. "Multumim profesorilor pentru munca si daruirea de care au dat dovada in instruirea elevilor, dar si parintilor care au incurajat pasiunea copiilor. In timp ce majoritatea copiilor isi ocupa timpul liber cu tot felul de activitati, voi aveti marele avantaj al competitiei. Cunoscindu-va posibilitatile veti avea un model pentru viata. Ne mindrim ca existati", a spus Mihai Ladaru.

Festivitatea de premiere a adus pe scena Ateneului Popular peste 160 de olimpici la matematica, de la clasa a V-a si pina la a XII-a, de la majoritatea scolilor si liceelor din judet. Totusi, cei mai multi elevi cu rezultate la concursul de mate au fost de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si de la Colegiul National "Unirea" Focsani. Ceremonia de simbata a demonstrat ca performanta se poate obtine si in mediul rural, destui elevi de la sate reusind rezultate deosebite, in ciuda faptului ca nu dispun de aceleasi conditii de studiu precum colegii lor din Focsani. Scoli precum cele de la Rastoaca, Slobozia Ciorasti sau din Adjud, Panciu si Odobesti au dat foarte multi olimpici. Elevii au apreciat gestul Inspectoratului Scolar si al profesorilor de a le acorda premii. "Este foarte bine ca am primit aceste diplome, ele recunosc munca noastra. Mi-a placut concursul de matematica, la care am participat pentru prima oara in acest an. A fost greu, dar m-am descurcat. Voi participa si la anul si sper sa obtin rezultate si mai bune", ne-a spus Costin Serban, elev in clasa a V-a la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.