Educație

Cistigatori la Academia de Idei

Mihaela Beșleagă
13 aug 2007 778 vizualizări
Senzatia concursului Infoeducatie a fost proiectul "Multiagent", un concept modern in care se foloseste teoria jocului.

Concursul national de software si pagini web "InfoEducatie", ajuns la cea de-a 13-a editie, si-a desemnat cistigatorii simbata, in tabara de la Galaciuc. Sectiunea Soft utilitar l-a avut ca unic cistigator pe Bogdan Bocse, student in anul I la Universitatea Politehnica din Bucuresti, specializarea Automatica si Calculatoare, care participa pentru al IV-lea an consecutiv la concursul tinerilor informaticieni de la Galaciuc. La sectiunea Pagini web cistigatorii au fost: Tudor Alexandru Dobrila (locul I), Teodora Alexandru Militaru (locul II),Florin Mihnea Simion si Cosmin Toader (locul III). La Sofware educational marii cistigatori au fost: Victor Porof (locul I), Andrei Danescu (locul II), Bogdan Teslaru si Marius Ciocan (locul III). Ideile si proiectele deosebite prezentate de elevii si studentii participanti la Infoeducatie au excelat prin inovatie si modernism. Senzatia concursului a fost proiectul lui Bogdan Bocse, care a cistigat de altfel si marele premiu, pentru un program prin care se pot face strategii folosind teoria locului. "Proiectele au avut niste idei geniale. Proiectele care au predominat si care mi-au atras atentia in mod deosebit au vizat noi unelte (tools) pentru administrarea scolii. Copiii au dat replici la ce a facut Ministerul Educatiei prost, de exemplu pentru orarul scolii, pentru administrarea resurselor, unelte de care scolile se pot ajuta. Lucrarea care a luat nota maxima este geniala, apartine lui Bogdan Bocse, care participa la Infoeducatie pentru al IV-lea an. Este vorba despre o strategie "Multiagent", o lucrare profesionala care se foloseste in simulari care se pot face in diverse domenii, folosind teoria jocului. Este un concept extrem de nou si de modern", ne-a spus inspectorul de specialitate Emil Onea. Etapa nationala a Infoeducatiei, care a avut loc intre 6-12 august in tabara de la Galaciuc, a reunit nu mai putin de 121 de echipaje din 30 de judete ale tarii. 74 de echipaje, din care 3 din Vrancea, au concurat la sectiunea Soft educational si utilitar, in timp ce alte 47 s-au inscris la sectiunea Pagini web. Anul acesta,concursul pentru cei mai buni informaticieni s-a derulat sub genericul "Academia de idei", fiind organizat de Inspectoratul Scolar Vrancea, Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra si Directia Judeteana de Tineret, care administreaza tabara de la Galaciuc. Concursul Infoeducatie se bucura in fiecare an de sprijinul studentilor din marile centre universitare din tara, respectiv Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.