Educație

Primarii PNL si-au tras fonduri pentru scoli

Camelia Stănilă
9 aug 2007 729 vizualizări
Unitatile de invatamint vrincene au primit peste 6,2 milioane lei pentru investitii, reabilitari si reparatii capitale u comunele conduse de primari liberali au primit cei mai multi bani

Guvernul a aprobat noi fonduri pentru unitatile de invatamint, pentru investitiile, reabilitarile si reparatiile capitale din Vrancea fiind alocate peste 6,2 milioane de lei. Pe lista au fost incluse 83 de unitati de invatamint din judet. Rectificarea a fost mult asteptata la nivelul judetului, mai ales ca multe unitati aflate deja in reabilitare nu au avut suficiente fonduri pentru finalizarea lucrarilor. Surprizator insa, se pare ca pe lista aprobata de Guvern se afla prea putine scoli aflate in aceasta situatie. Lista de propuneri inaintata de Inspectoratul Scolar Judetean continea 81 de unitati de invatamint, mare parte deja in executare, dar si lucrari noi, pentru care ar fi fost nevoie de 16,8 milioane lei. Cum reprezentantii PNL s-au plins ca le-au ajuns pe mina prea putine fonduri pentru investitiile in scoli, lucru care se pare ca i-a fost reprosat fostului sef al ISJ, Dan Popoiu, acum comunele conduse de liberali au avut prioritate. Se pare ca cineva a intervenit direct la minister pentru ca fondurile sa ia o anumita destinatie, potrivit infomatiilor care circulau ieri prin ISJ. Cele mai mari sume alocate in aceasta transa au ajuns pentru investitiile din comunele Chiojdeni, Sihlea, Andreiasu de Jos, Slobozia Bradului, Vizantea Livezi, Paulesti, conduse de primari liberali, dar si spre unele comune PSD. La Chiojdeni, spre exemplu, s-au aprobat aproape 450 mii lei (4,5 miliarde lei vechi) pentru doua lucrari noi, in timp ce la Sihlea s-a aprobat o investitie noua pentru care s-au dat 150 mii lei, dar si alte doua rebilitari de nu mai putin 550 mii lei. Si pentru doua unitati din Homocea, din care un obiectiv nou de investitii, s-au alocat cite 300 mii lei, in timp ce pentru o reabilitare la Vizantea Livezi s-au alocat nu mai putin de 400 mii lei. Seful Inspectoratului Scolar, liberalul Iordache Bostan, a sustinut ieri ca nu vazuse inca lista apobata, dar ca i se pare normal ca scolile incluse in anumite hotariri de Guvern sa nu mai primeasca bani. Aceasta in conditiile in care stabilise si avizase lista precedenta, din functia de inspector scolar general adjunct. Dupa cite se pare, mare parte din scoli au primit sume mici, chiar de 25-30 sau 50 mii lei, bani care nu ar ajunge nici macar pentru proiectare. Mai mult de atit, potrivit surselor noastre, unele scoli nici n-ar avea ce cauta pe lista lucrarilor de reabilitare sau reparatii capitale, fie ca au efective foarte mici de elevi, fie ca deja au primit fonduri prin alte destinatii. Surprinzator, pe lista apar si cele doua unitati din comuna Biliesti, in conditiile in care acolo s-au facut reabilitari capitale dupa inundatiile din vara anului 2005. Si Grupul Scolar de Constructii Montaj Focsani figureaza la reparatii capitale, stiut fiind ca unitatea a beneficiat de reabilitare prin fonduri Phare. Se pare ca responsabilii cu investitiile din cadrul ISJ vor incerca sa aduca ceva modificari acestei liste, pentru a se putea duce la final lucrarile aflate in executie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.