Educație

Vacanta la Bisoca pentru copiii de la Centru Sfinta Maria

Cristina Palade
4 aug 2007 816 vizualizări
Incepind de astazi, 12 copii vor petrece citeva zile de relaxare la munte, in localitatea Bisoca, judetul Buzau. Din cei 12 copii, sase sint tineri seropozitivi de la Centrul Sfinta Maria, de la Golesti, iar ceilalti de la modulele familiale "Ana si Dani" si "Cuore".

Micutii vor fi gazduiti de Fundatia "Sfintul Sava de la Buzau",

Pe parcursul celor patru zile de vacanta, tinerii vor fi insotiti un educator de la Centrul "Sfinta Maria" si unul de la Biroul familial. "Sper ca nu va fi ultima iesire de acest gen si ca vor mai fi si alti oameni de buna credinta care vor depune eforturi sustinute in privinta incluziunilor sociale si a integrarii acestor tineri, beneficiind de terapiile mediului oferite in diferite zone din localitate sau din tara", ne-a declarat psihologul clinician de la centrul Sf. Maria, drd. Ionica Popescu. Transportul a fost asigurat de televiziunea Diplomatic TV, iar cazarea si masa vor fi asigurate de primaria Bisoca, in parteneriat cu Episcopia Buzaului si Vrancei si Fundatia "Sfintul Sava de la Buzau". Cele patru zile de vacanta vor fi asigurate copiilor prin grija preotului dr. Mihail Milea, presedintele Fundatiei de caritate de la Buzau, care are o tabara de vacanta la Bisoca, in Muntii Buzaului. Chiar daca o parte din tineri sint seropozitivi, s-a ales varianta ca acestia sa mearga impreuna cu cei sase copii perfect sanatosi doar din dorinta de a-i face pe copii sa nu se simta diferiti de ceilati. "Ei au mai fost impreuna si in alte excursii si din acest motiv am considerat ca este oportun sa-i facem sa inteleaga ca teama copiilor din modulele de tip familial poate fi inlaturata, mai ales ca noi am mai desfasurat citeva sesiuni de consiliere de tip prevenire si transmitere HIV", a adaugat psihologul Ionica Popescu. Mentionam ca acesti tineri au mai beneficiat si de alte tabere in zona de munte, in urma unor parteneriate cu Palatul Copiilor, cu Liceul "Al. I. Cuza" si Grupul Scolar "G. G. Longinescu", care au ajutat la iesirea copiilor din centru in diferite locatii, cum ar fi Bulucea, Dalhauti, Curtea de Arges. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.