Educație

Un pas spre internationala Stiinte pentru juniori

Camelia Stănilă
2 aug 2007 715 vizualizări
Desi in vacanta, elevii si profesorii vrinceni continua sa urce in clasamentele concursurilor nationale. Etapa nationala a olimpiadei multidisciplinare "Stiinte pentru juniori", destinata elevilor de clasele VII- IX (14 - 16 ani), s-a desfasurat la Buzau intre 26-31 iulie si a sporit palmaresul vrincenilor cu o mentiune, dar si cu o calificare in lotul largit de 21 de elevi, din care vor fi alesi participantii la internationala din Thailanda

Performanta ii apartine elevului Georgian Besleaga, care tocmai a terminat clasa a VIII-a la Scoala "Stefan cel Mare". Pentru a face fata probelor concursului, care includ cunostinte din mai multe discipline, elevul a fost pregatit de profesorii Maria Bors, Cristina Nedelcu si Maria Sterea. "Acest rezultat este unul remarcabil, Georgian calificindu-se in lotul largit de 21 elevi, care va participa la un stagiu de pregatire in vederea selectionarii celor 6 elevi care vor merge, in decembrie, la olimpiada internationala, care are loc in Thailanda. Georgian este si olimpic la fizica", a precizat profesoara Maria Sterea. La concursul de la Buzau, Vrancea a fost reprezentata si de Emanuel Sandu, clasa a VII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu", de asemenea laureat al competitiilor de chimie. Elevul a fost pregatit de profesorii Sorinela Balan, Ana Cismas si Elena Chiriac. (C. S.)


Planuri pentru invatamintul tehnic


Reprezentantii Inspectoratului Scolar Vrancea vor lua astazi in discutie Planul local de actiune pentru dezvoltarea invatamintului profesional si tehnic (PLAI), pentru banii 2007-2013. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, se va dezbate profilul demografic si economic al judetului, piata muncii, educatia si formarea profesionala, dar se va face si o evaluare a actiunilor cuprinse in PLAI. Discutiile ce vor fi purtate de reprezentantii ISJ si ai organismelor implicate in formarea profesionala vizeaza planificarea ofertelor educationale pentru urmatorii ani, indeosebi la SAM si profilele tehnice de la liceu, in concordanta cu cererile de pe piata muncii. PLAI-ul faciliteaza cunoasterea domeniilor economice prioritare la nivel judetean si regional, in vederea stabilirii unei retele scolare cit mai realiste. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.