Educație

Doua mentiuni la concursul Democratie si toleranta

Mihai Boicu
28 iul 2007 568 vizualizări
Trei elevi ai Scolii nr. 5 Anghel Saligny Focsani au participat la editia a cinsprezecea a Concursului National "Democratia si toleranta", care a avut loc la Sfintul Gheorghe in perioada 23 - 26 iulie.

Echipa elevilor focsaneni, coordonata de profesoara Anisoara Aioanei, a fost formata din Oana Bogzaru, clasa a VIII-a B, Bogdan Ion Frunza, clasa a VIII-a B, si Alexandru Tachici, clasa a IV-a Step by Step. "Prin proiectul «Sa nu fringem aripile copiilor» am vorbit despre faptul ca si unui copil cu deficiente trebuie sa i se ofere sansa de a se mentine la un nivel acceptabil de invatare. Ideea este ca scolile de masa sint cele mai utile mijloace de combatere a atitudinilor discriminatorii, construind o societate bazata pe spiritul de toleranta si oferind sanse egale tuturor", ne-a declarat Anisoara Aioanei. Proiectul elevilor a pornit de la cazul unui copil de clasa a treia, bolnav de hidrocefalee interna. Echipa Scolii Anghel Saligny a primit o mentiune din partea Ministerului Educatiei, o mentiune de la Institutul pentru Drepturile Omului si un premiu special de la Primaria din Intorsura Buzaului. De asemenea, Oana Bogazaru a obtinut nota 9.30 cu o teza despre drepturile copilului, cu care s-a clasat pe locul doi pe tara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.