Educație

Ce citim in vacanta?

Iulia Crețu
27 iul 2007 690 vizualizări
Chiar daca perioada concediilor se apropie nu ar trebui sa uitati sa puteti in valiza, pe linga costumul de baie si cardul de credit, macar o carte. Cind sinteti pe plaja, sub umbrela, asteptind apusul soarelui pentru poza perfecta din vacanta, va puteti relaxa cu un volum din colectia "Raftul Denisei", de la Humanitas Fiction.

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Focsani are in rafturi nu mai putin de 47 de titluri, din diferite domenii, de la romane premiate cu titlul Nobel pentru literatura, la carti politiste si pina la povestiri erotice. Puteti alege intre "Maestrul de go", semnat Yasunari Kawabata, "Delta lui Venus", a lui Anais Nin, "Armele secrete", de Julio Cartazar, "Teroristul", de John Updike sau "Sa te tii de alergatura", carte semnata Dave Eggers. De asemenea, tot din categoria lecturii de loisir se numara si cartile din colectia "Cartea de pe noptiera", tot de la editura Humanitas. Pentru cei care prefera scriituri ceva mai profunde, bibliotecarii anunta si noi aparitii editoriale de la Mircea Cartarescu, scriitorul care a incheiat "trilogia" Orbitor. Dupa "Aripa stinga" si "Corpul", acesta aduce iubitorilor de literatura si "Aripa dreapta". De asemenea, puteti lua in vacanta lectii "Despre ura", de Gabriel Liiceanu, puteti citi memoriile lui Annie Bentoiu in "Trupul ce mi s-a dat" sau puteti descoperi cartea regizorului Mihai Manutiu, "Despre masca si iluzie". Iubitorii literaturii sud-americane au insa la dispozitie o noua creatie a lui Mario Vargas Llosa, "Ratacirile fetei nesabuite". Daca doriti sa descoperiti parfumul Bucurestiului de alta data nu ezitati sa scoateti din raft "Strazi vechi din Bucurestiul de azi", de Alexandru Ofrim, o carte plina de imagini, numai pentru nostalgicii epocii jazz-ului. Lectura placuta! (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.