Educație

Reclamatiile curg la ISJ

Camelia Stănilă
25 iul 2007 851 vizualizări
Conflictele din scolile Golesti si Tataranu nu se linistesc nici in vacanta u democratul Banel Barbieru a fost reclamat din nou

In ultima perioada, pe masa inspectorului general adjunct Iordache Bostan au ajuns tot felul de reclamatii, din partea cadrelor didactice sau a parintilor nemultumiti de mersul invatamintului vrincean. La inceputul acestei luni, un grup de parinti a reclamat-o pe profesoara de franceza Adina Constantin, de la Scoala Golesti, care a mai fost in atentia sefilor din invatamint in urma cu citeva luni. Petitia a fost adresata in numele a 6 parinti, insa potrivit adjunctului ISJ, doar doi au avut si curajul sa semneze. Acestia sesizau faptul ca mai multi elevi au fost lasati corigenti la franceza, fiind examinati intr-un mod nepedagogic. Parintii solicitau sa aiba acces la examenele de corigenta, dar si ca la acestea sa participe si un alt cadru didactic de specialitate. Conflictul s-a stins insa de la sine, fara ca ISJ sa intervina in vreun fel, avind in vedere ca toti elevii au trecut clasa. De mentionat ca la ISJ a ajuns o petitie si din partea profesoarei, nemultumita ca i s-a mai taiat 2% din salariu, in urma sanctiunii primite in luna aprilie. Sesizarea a primit raspuns nefavorabil, mai ales ca profesoara se afla in proces cu ISJ, ea contestind in instanta diminuarea salariului pe 3 luni. Al doilea termen al procesului va fi pe 5 septembrie, insa, potrivit reprezentantilor ISJ, profesoara din Golesti nu ar avea sorti de izbinda. La sfirsitul lunii martie, profesoara Adina Constantin a provovat o altercatie in care a fost implicata o alta profesoara, dar si directorul scolii, astfel ca i s-au retinut 15% din salariu. O alta reclamatie ajunsa pe mina adjunctului ISJ vine de la Dumitru Balan din Tataranu, pe marginea unei probleme mai vechi cu directorul Scolii Vordeasca Veche, Banel Barbieru, care de altfel este si vicepresedinte al organizatiei PD Vrancea. Dumitru Balan, care este si consilier local la Tataranu, i s-a adresat direct liberalului Iordache Bostan, pe motiv ca nu a primit raspuns la precedenta sesizare. Petitia vizeaza acuzatiile privind inscrierea fictiva a doi elevi, pentru a justifica formarea unei clase, despre care reprezentantii ISJ au spus, la vremea respectiva, ca nu se confirma. Profesorul Dumitru Balan aduce in discutie si dosarul pe care Banel Barbieru il are in cercetare la Parchet, pentru abuz in serviciu, vizind unele nereguli in derularea investitiilor din scoli. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.