Educație

Vasile Apostu Croitoru, expert in educatie cu nota 5,25

Camelia Stănilă
24 iul 2007 2607 vizualizări
Consilierul local Vasile Apostu Croitoru a ratat sansa de la se transfera de la Slobozia Bradului intrucit a luat nota 5,25 la titularizarea din acest an u si fiul adjunctului ISJ, Iordache Bostan, a luat o nota mica u doar 15 contestatii au fost admise, din 100

Printre candidatii la titularizare din acest an s-a numarat si profesorul Vasile Apostu Croitoru, expert in educatie in cadrul Unitatii Judetene pentru Implementarea Proiectelor (UJIP) pentru mediul rural, in acelasi timp consilier local PD in legislativul focsanean. Profesorul de matematica nu a reusit decit un 5,25 la concurs. Desi este titular la Scoala Coroteni - Slobozia Bradului, Vasile Apostu Croitoru spune ca participa de vreo 3 ani la titularizare, pentru a-si testa cunostintele. O alta explicatie, foarte probabila, este insa incercarea de a obtine un post la liceu, chiar in mediul urban, avind in vedere ca metodologia nu permite transferuri decit pe acelasi nivel gimnaziu- gimnaziu, rural- rural. "De 4-6 ani sint titular, insa in ultimii 3 ani am participat mereu la titularizare, pur si simplu pentru a-mi testa cunostintele. Nu am nimic de pierdut. Anul acesta chiar a fost foarte greu, subiectele au fost greu abordabile si nu partea de metodica, ci cealalta. Pina acum am reusit sa iau mereu peste 7. Nu prea ma intereseaza alt post, pentru ca nu stiu cit o sa mai ramin in sistem", a marturisit expertul in educatie Vasile Apostu Croitoru, care anul trecut a avut 6,90 la titularizare, in timp ce in 2005 si 2004 a avut 7, respectiv 7,05. Tot la matematica a candidat in acest an si Adrian Bostan, fiul adjunctului ISJ, liberalul Iordache Bostan, care a luat doar 5,05.


Inca 3 note peste 7, la titularizare


Doar trei dascali au reusit sa primeasca o sansa la titularizare, in urma contestatiilor. Din 100 de solicitari de recorectare, 15 au primit aviz favorabil, in majoritatea cazurilor cu citeva sutimi in plus. Candidati de la consiliere psihopedagogica, educatie fizica, filosofie, engleza, romana, educatoare sau religie au reusit sa-si mareasca nota, chiar daca numai cu putin. Daca au fost cazuri in care s-a urcat de la 6,30 la 7,20 sau 6,6 la 7,15 la educatie fizica, aici existind cele mai mari cresteri de note, si la religie un candidat a reusit sa-si mareasca nota de la 6,35 la 7, pentru a se putea titulariza. De asemenea, un alt aspirant la un post de religie a reusit sa treaca de 5, urcind de la 4,77 la 5,30, in timp ce un altul de la engleza a ajuns la 5,20 de la 4,75. Au fost si situatii in care, la recorectare, aspirantii la titularizare au primit note mai mici, cum s-a intimplat la engleza de la 4,95 la 4,60 sau de la 4,5 la 4,25. Un alt candidat de la matematica a fost pe punctul de a pierde titularizarea, nota scazind de la 7,15 la 6,95, din fericire insuficient pentru ca nota de la contestatii sa ramina definitiva.


Optiunile se fac azi si miine


La romana, diferentele intre prima si a doua corectura au fost extrem de mici, de maxim 10 sutimi, astfel ca o singura contestatie a fost admisa, de la 4,6 urcind doar la 4,65. La invatatori, pe de alta parte, nici o contestatie nu a avut cistig de cauza. Avind in vedere marea concurenta pe posturi, s-au solicitat recorectari si a unor lucrari cu note de peste 7. Sutimile cistigate in plus la contestatii, de la 7,80 la 8,05, de la 7,75 la 7,95 sau 7,87 la 8,30, nu au fost insa suficiente. Potrivit metodologiei din acest an, pentru ca nota de la contestatii sa fie definitiva era nevoie de o diferenta mai mare de 0,50 puncte, exceptie facind doar notele intre 4,50 si 4,99 si de peste 9,50. De altfel, chiar a existat o situatie in care o candidata de la informatica a primit 7,10 in loc de 6,60, insa diferenta de exact 0,50 sutimi nu a fost suficienta. "In cazul in care diferenta dintre nota acordata de comisia de contestatii si nota acordata de comisia de evaluare este de cel mult 0,50 puncte, diferenta care poate fi in plus sau in minus, este definitiva nota acordata de comisia de evaluare", a precizat inspectorul de personal Cristi Stiru. Cei 191 de candidati care au luat peste 7 la concurs vor trebui sa faca optiuni pentru posturi azi si miine, repartitia computerizata urmind a avea loc joi 26 iulie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.