Educație

Nu ajung banii pentru finalizarea lucrarilor din scoli

Camelia Stănilă
18 iul 2007 557 vizualizări
Sumele alocate investitiilor din scoli sint insuficiente, astfel ca Inspectoratul Scolar asteapta rectificarea de buget pentru continuarea lucrarilor pe parcursul acestui an.

ISJ a solicitat inca 16,8 milioane lei pentru investitii, in asteptarea unei noi rectificari bugetare

De altfel, saptamina trecuta, ISJ a inaintat Ministerului Educatiei o noua lista cu propuneri de lucrari investitionale, in care sint incluse 81 de scoli si licee vrincene, bugetul solicitat fiind de nu mai putin de 16,8 milioane de lei. Potrivit inspectorului general adjunct Iordache Bostan, pe aceasta lista sint incluse atit obiective noi, cit si lucrari de reparatii capitale, consolidari, reabilitari. Prioritare vor fi insa lucrarile aflate deja in executie, care trebuie finalizate. Printre cele mai mari sume solicitate Ministerului se afla cele pentru scolile Golesti sau Vizantea Razaseasca, de 580 mii lei, respectiv 404 mii lei. Potrivit adjunctului ISJ, pe lista se afla si Colegiul National "Al. I. Cuza", care ar avea nevoie de circa 200 mii lei pentru noi consolidari, cu toate ca localul a beneficiat de reabilitare in urma cu doar citiva ani. "Nu stim cit vom primi din suma solicitata, asteptam rectificarea. Prin Ordonanta de Urgenta nr. 78, din 28 iunie 2007, a fost alocata pentru Vrancea o suma de doar 6,29 milioane lei. Prioritare vor fi lucrarile aflate deja in executie. Acestea sint in grafic, dar banii alocati pina acum au fost relativ putini si s-au cam terminat. In doar citeva cazuri suma alocata initial a fost suficienta pentru finalizarea lucrarilor, cum e cazul la Timboiesti. Pentru grupurile sanitare banii au ajuns", a specificat si Tanase Rotta, de la Biroul de Investitii al ISJ Vrancea. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.