Educație

Trei licitatii pentru scoli

Camelia Stănilă
18 iul 2007 581 vizualizări
ISJ va licita mai intii achizitia microbuzelor scolare si a pachetelor de rechizite u scolile vrincene vor fi dotate si cu 940 de calculatoare si 59 de laptopuri

Inspectoratul Scolar Vrancea va organiza trei licitatii, la sfirsitul lunii august, pentru achizitionarea de produse IT, rechizite, dar si pentru mult asteptatele microbuze scolare ce ar trebui sa rezolve comasarile din unitatile de invatamint si nu numai. Banii sint disponibili deja in conturile ISJ, iar doritorii au si inceput sa se inscrie. Prima licitatie, pe 20 august, vizeaza cele 99 de microbuze scolare pentru judetele din Regiunea de Sud Est, pentru care s-au inscris deja 2 firme. Cum licitatia precedenta a fost anulata, pentru ca firma cistigatoare nu putea livra toate mijloacele de transport pina la 15 septembrie, asa cum era stipulat in caietul de sarcini, acum conditiile au fost modificate. Potrivit reprezentantului Biroului de Investitii din ISJ, Tanase Rotta, va conta oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, insa si termenul de livrare va avea o pondere de 20% in punctaj. Pe 22 august este programata si licitatia de rechizite, ce sint distribuite la fiecare inceput de an scolar elevilor cu venituri modeste. Astfel se vor achizitiona 2.760 de pachete pentru clasa I, 8.520 pentru clasele II- IV, 7.300 pentru V- VII si 2.220 de pachete pentru clasele a VIII-a. Sase firme si-au exprimat deja intentia de a se prezenta la licitatie, insa inscrierile se vor face pina la jumatatea lui august.


Aproape 1.000 de calculatoare


Licitatia de produse IT, programata pe 27 august, se va desfasura pe trei loturi, primul continind statii de lucru, PC-uri, servere, notebook-uri, UPS si scannere, al doilea vizind copiatoare si aparate telefon/fax, iar al treilea videoproiectoare si ecrane de proiectie. Achizitiile vor rezolva problema dotarilor in scolile vrincene, mai ales ca nu mai putin de 34 de unitati de invatamint vor fi dotate cu statii complete, iar alte 54 unitati sint pe listele suplimentare, fie pentru a primi calculatoare, copiatoare, videoproiectoare sau chiar laptopuri. Pentru intreg judetul Vrancea se intentioneaza achizitia a nu mai putin de 940 de calculatoare, care vor ajunge in scoli in loturi de 10, 15, 20 sau chiar 25, in functie de numarul de elevi. De asemenea, se vor procura cite 42 de servere si UPS-uri, 65 de copiatoare, cite 59 de videoproiectoare si laptopuri, dar si cite 37 de scannere si telefoane/fax. Potrivit lui Tanase Rotta, deja au fost achizitionate 7 caiete de sarcini, de catre firme importante din domeniu. Inscrierile se vor face insa pina pe 22 august. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.