Educație

A inceput a doua etapa a admiterii in liceu

Camelia Stănilă
17 iul 2007 589 vizualizări
Cea de-a doua etapa a admiterii in clasa a IX-a, vizind mai ales locurile din scolile de arte si meserii (SAM) a demarat ieri cu completarea unor noi fise de optiuni pentru candidati.

Ieri au demarat si inscrierile pentru cei repartizati deja

Cei 28 de elevi care nu au fost repartizati in prima etapa a admiterii, dar si cei care nu au promovat testele nationale, dar vor sa-si continue studiile, se pot inscrie pe locurile de la SAM, pina cel tirziu vineri 20 iulie. Azi si miine sint programate si probe de aptitudini la cele doua licee vocationale din oras, astfel ca mai exista o sansa pentru unii elevi de a intra la liceu. In rest, la liceu mai sint vacante doar 14 locuri la Grupul Scolar Marasesti, la profilele tehnic si resurse naturale si protectia mediului, dar si 9 locuri la Grupul Scolar Agricol Odobesti, majoritatea la resurse naturale si protectia mediului. La SAM exista insa circa 1.500 de locuri, chiar si in Focsani la Grupul Scolar Agricol (mecanica- 18, industrie alimentara- 39, electric- 28, agricultura- 26), Grupul Scolar de Electrotehnica (mecanica- 54, electromecanica- 25, electronica si automatizari- 28), Grupul Scolar de Constructii Montaj (electric- 28, constructii, instalatii si lucrari publice - 81, electromecanica si automatizari- 28), Grupul Scolar "G. G. Longinescu" (fabricarea produselor din lemn- 52), Grupul Scolar de Industrie Usoara (industrie textila si pielarie- 27, turism si alimentatie- 27, mecanica- 27) sau Grupul Scolar de Transporturi Auto (mecanica- 37, electric- 23). Toate locurile disponibile pot fi consultate si pe la adresa http://admitere.edu.ro/2007. Cea de-a doua repartitie in clasa a IX-a va avea loc luni 23 iulie.

Ieri a demarat si inscrierea elevilor care au fost repartizati deja in prima etapa, din 12 iulie. Desi viitorii liceeni au venit in numar mare pentru a-si depune dosarul, la Colegiul Unirea si Grupul Scolar de Industrie Usoara tinerii au fost nevoiti sa mai astepte din cauza examenului de titularizare care a blocat accesul in respectivul centru. Dosarele de inscriere se depun insa pina pe 26 iulie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.