Educație

Situatia elevei picate la bac a iscat divergente in ISJ

Camelia Stănilă
17 iul 2007 868 vizualizări
Noul adjunct Iordache Bostan spune ca n-a semnat deciziile de numire a corectorilor la latina u nota 3.80 ramine definitiva

Situatia elevei Oana Conduraru din Panciu, picata cu nota 3.80 in urma contestatiilor la bac, la limba latina, a creat si primele divergente intre seful Inspectoratului Scolar, Danut Popoiu si noul adjunct Iordache Bostan. Acesta din urma a anuntat ieri ca nu recunoaste semnatura de pe documentul de numire al celor doua comisii de corectura pentru limba latina, cu toate ca aceasta sarcina ii revenea ca si presedinte al comisiei judetene. "Comisiile nu contin un profesor de gimnaziu si unul de liceu, cum este recomandarea, ci doi profesori de gimnaziu, respectiv doi de liceu. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar semnatura de pe document nu-mi apartine. Iar eu am fost in Inspectorat in acea perioada. Poate ca nu este un lucru ilegal, dar va trebui sa discut mai intii cu membrii comisiei judetene. Cum pot trage la raspundere o echipa pe care eu n-am aprobat-o?", spune inspectorul general adjunct Iordache Bostan. Acesta a precizat ca memoriul depus de eleva din Panciu nu i-a parvenit. Pe de alta parte, seful ISJ, Danut Popoiu, spune ca este posibil sa fi semnat acea decizie, insa precizeaza ca respectivele comisii au fost constituite legal. "Daca se sustine ca o decizie poarta semnatura mea, e foarte posibil. Am semnat pentru aceste comisii cit domnul Bostan nu era in Inspectorat. Insa nu a fost nici o problema, pentru ca cele doua profesoare erau singurele care ar fi putut corecta acele lucrari, caci cadrele didactice de la liceu erau in incompatibilitate", a clarificat "generalul" Danut Popoiu, cu toate ca nu a facut parte din comisia de bacalaureat. Seful ISJ a mai precizat ca din punct de vedere metodologic, nota elevei de dupa contestatii ramine definitiva, astfel ca va trebui sa se inscrie pentru sesiunea din toamna a bacalaureatului. "Urmeaza sa facem o ancheta privind prima echipa de corectura si sa luam masurile care se impun. Nu este de competenta noastra sa comentam corectura celor doua echipe de la Braila. Oricum, Ministerul este informat in legatura cu aceasta situatie, acolo exista o evidenta a tuturor notelor cu o diferenta mai mare de 1,50 puncte. Noi am solicitat insa ca ancheta sa se amine pina terminam cu titularizarea", a mai afirmat Danut Popoiu. De altfel, nici profesoara Elena Soare, care ar trebui sa faca parte din comisia de ancheta, nu s-a reintors din concediu. Reamintim ca eleva Oana Conduraru de la Liceul "Ioan Slavici" Panciu a primit initial nota 8.40 la latina, iar dupa contestatii 3.80. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.