Educație

Sanitarii Priceputi au luat locul 10

Cristina Palade
16 iul 2007 812 vizualizări
Echipajul de voluntari ai filialei de Cruce Rosie Vrancea s-a intors de la faza nationala a concursului de sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi", unde au luat locul 10, din 44. Vrincenii s-au intors cu doua diplome, una din partea Ministerului Educatiei si cealalta de la Societatea Nationala de Cruce Rosie.

Si copiii de la "Elena Doamna" au fost premiati de Crucea Rosie din Bulgaria

"Toate echipajele au fost la fel de bine pregatite si toate doreau sa cistige", ne-a spus Oana Bogzaru, una dintre participante. Competitia a fost organizata in perioada 8-11 iulie, in tabara scolara de la Slanic Moldova. Vrancea a fost reprezentata de 5 elevi de clasa a VIII -a, de la Scoala "Anghel Saligny", condusi de profesoara de biologie Angela Alupului. "Concursul a inceput printr-o deschidere festiva la care au participat foarte multe oficialitati, deoarece aceasta a fost o editie jubiliara, implinindu-se 45 de ani de la prima editie care s-a tinut tot la Slanic Moldova", ne-a declarat Angela Alupului. Prima proba a constat in rezolvarea unui test grila cu notiuni de prim ajutor si istoricul Crucii Rosii. La proba practica, "sanitarii priceputi" au aratat ca stiu sa acorde primul ajutor in caz de inec, cu o plaga hemoragica la frunte, pe un manechin electronic, cu toate ca vrincenii nu mai lucrasera pe astfel de dotari pina acum. Pe linga concurs, tinerii s-au si distrat in tabara, au vizitat salina de la Tg. Ocna si au mers la discoteca.


Premii pentru copiii de la "Elena Doamna"


Crucea Rosie Bulgara a premiat 8 copii cu dizabilitati din Focsani, in urma participarii la concursul "Cum iti place arta mea", de la sfirsitul anului trecut. Competitia este din doi in doi ani, incepind cu 1974, pentru a le acorda copiilor cu probleme o sansa de a se exprima si dezvolta din punct de vedere artistic. "Si acesti copii pot duce o viata frumoasa, chiar daca nu se pot exprima prin cuvinte", ne-a declarat profesoara Lidia Boc, voluntar al Crucii Rosii. Lucrarile prezentate au fost din arta plastica (pictura, desen) si arta manuala (lucrari textile), iar tematica a fost lasata la alegerea micutilor. Invitatia la acest concurs a fost facuta catre Crucea Rosie Romana, insa numai filiala din Vrancea a raspuns, participind la categoria 9-11 ani. "La inceput nu am dat prea mare atentie concursului. Totusi am trimis o scrisoare de intentie la Centrul «Elena Doamna», la cel din Panciu si din Maicanesti. Ne-au raspuns cei de la «Elena Doamna», care ne-au adus lucrari de arta pe sticla reprezentind manastirile din Moldova si lucrari in sfoara. Spre surpriza noastra, desi a trecut mai mult de jumatate de an de atunci, zilele trecute am primit confirmarea jurizarii si diplomele pentru cei 8 cistigatori", ne-a spus Lidia Boc. Deoarece majoritatea copiilor sint in vacanta, s-a stabilit ca inminarea diplomelor sa se faca la toamna, cind premiatii vor primi si cadouri pentru efortul lor. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.