Educație

Ultimele detalii pentru titularizare

Camelia Stănilă
14 iul 2007 858 vizualizări
Comisiile din cele trei centre de concurs au fost instruite de sefi u subiectele vor fi preluate azi de la Bucuresti, pe CD-uri securizate u titularizarea va fi sustinuta luni de catre 750 de candidati

Ultimele detalii inainte de concursul national de titularizare au fost puse ieri la punct de Comisia judeteana condusa de adjunctul ISJ Stan Rogoz. La instruire au participat toti membrii comisiilor din cele trei centre de examen, care au primit si cite un dosar cu indatoririle pe care le au dascalii implicati in acest examen. Titularizarea va demara luni, 16 iulie, insa subiectele vor fi preluate astazi de la Bucuresti, pe CD-uri securizate. In acest an, circa 750 de candidati vor incerca sa ocupe un post in invatamint, potrivit inscrierilor existente la aceasta data. Absolventii anului 2007 mai pot prezenta adeverinta de absolvire a examenului de licenta si luni dimineata, pentru a putea intra in concurs. La Colegiul National Unirea Focsani vor da examen profesorii de limba romana, engleza, franceza, matematica, fizica, chimie, geografie si informatica, in timp ce la Grupul Scolar de Industrie Usoara au fost programati invatatorii si educatoarele. La Scoala "Anghel Saligny", pe de alta parte, vor sustine titularizarea restul specializarilor, mai exact candidatii de la istorie, biologie, cultura civica, economie si educatie antreprenoriala, consiliere psihopedagogica, filosofie, logica si argumentare, educatie fizica, muzica, arte vizuale, religie, educatie tehnologica, maistri instructori, etc. Programarile pe discipline au fost deja afisate la sediul Inspectoratului Scolar, iar repartizarea pe sali a candidatilor va fi anuntata in centre, in aceasta dupa-amiaza. Aceasta avind in vedere ca in ultimele doua zile s-au sustinut probele practice.


Fara telefoane


Pe linga aceste programari, responsabilii din ISJ Vrancea au afisat si citeva instructiuni pentru candidatii concursului de titularizare. In primul rind, accesul acestora in sali se face incepind cu orele 8.00, insa cel mai tirziu pina la orele 9.00. "Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai sustine proba respectiva, fiind considerati neprezentati", spun reprezentantii ISJ. Candidatii au 4 ore la dispozitie pentru a rezolva subiectele. Redactarea lucrarilor se face cu cerneala sau pix de culoare albastra, insa desenele/ graficele se pot executa si cu creionul negru. Sefii ISJ au atras atentia si asupra tentativelor de frauda. Candidatii si supraveghetorii nu au voie, in sala de concurs, cu carti, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanta. Candidatii pot avea dictionare pentru specializarea latina-greaca si planurile de conturi pentru specializarea contabilitate. "Candidatii, care in timpul desfasurarii probelor de concurs sint surprinsi copiind sau transmitind solutii cu privire la subiecte, sint eliminati din concurs", au mai atentionat inspectorii. In cazul in care nu se considera suficient de bine pregatiti pentru concurs, candidatii au posibilitatea de a solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii, si de a parasi sala, insa dupa cel putin o ora de la deschiderea plicului cu subiecte. Si candidatii care din motive de sanatate sint obligati sa paraseasca sala de concurs pot solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.