Educație

Nepotii Vrincioaiei protejeaza natura

Camelia Stănilă
13 iul 2007 1627 vizualizări
Echipajul Scolii Tulnici a cistigat concursul "Impreuna pentru natura", desfasurat in Parcul Natural "Balta Mica a Brailei"

Un echipaj de 11 elevi de la Scoala Tulnici, cu virste intre 7-14 ani, a cistigat concursul pe teme ecologice "Impreuna pentru natura", desfasurat pe 6-7 iulie in Parcul Natural "Balta Mica a Brailei" de catre Asociatia "Ecosophia", sub inaltul patronaj al Regiei Nationale a Padurilor si a Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Echipajul vrincean, care si-a luat numele de "Nepotii Vrincioaiei" si doua versuri din "Miorita" drept slogan, a demonstrat ca se pricepe atit la protejarea naturii si la prezentarea frumusetilor locale, dar si ca in Vrancea sint copii talentati. La proba de ecologizare, fiecare echipa a trebuit sa stringa cit mai multe deseuri, contra cronometru, pe categorii: sticla, fier, plastic si hirtie. In cadrul celei de-a doua probe, prezentarea artistica, elevii din Tulnici au imbracat portul popular vrincenesc si au prezentat un repertoriu pe masura. "La concurs s-au inscris soliste care au repezentat Vrancea si la un festival din Braila, in urma cu o luna, unde de asemenea au obtinut marele premiu", se mindreste profesorul Vasile Bulimej, de la Scoala Tulnici. Salvarea padurii a fost o a treia proba, unde fiecare echipa a primit o misiune adusa de un "spiridus", avind ca scop gasirea unui obiect magic pe baza unor indicii. Pentru a deslusi misterul, elevii au parcurs un traseu, care le-a pus la incercare cunostintele despre natura. Pentru ca totul sa fie mai interesant, pentru ca povestea sa fie completa, tinerii au trebuit sa se fereasca si de "capcaun", care ii descalifica automat pe elevii capturati. Si in mare competitie cu echipa locala, la finalul concursului elevii din Tulnici au reusit sa obtina primul loc si calificarea la etapa nationala, ce va avea loc in septembrie si va avea ca premiu o excursie intr-un parc natural din strainatate. Competitia de la Braila va fi si televizata in circa doua saptamini, pe TVR1. Elevii nostri s-au si distrat de minune la acest concurs, mai ales ca s-au cazat in corturi pe malul marii, unde au si aprins focuri de tabara. De mentionat ca aceasta nu este prima participare a Scolii Tulnici la o asemenea competitie, anul trecut echipajul vrincean fiind prezent in Parcul National Calimani. De asemenea, un alt echipat al scolii participa in aceste zile la faza nationala a competitiei "Micii pompieri", la Constanta, dupa ce au ocupat locul I la nivel judetean. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.