Educație

Emotiile admiterii la liceu, spulberate cu o zi mai devreme

Camelia Stănilă
13 iul 2007 984 vizualizări
Si in acest an, Colegiul Unirea Focsani a mai ridicat stacheta: 9,50 - ultima medie de intrare la mate-info u absolventii vrinceni au concurat si cu 43 de elevi din alte judete u doar 23 de locuri au mai ramas libere la liceu, la Odobesti si Marasesti

Prima repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a s-a incheiat ieri dupa-amiaza, cu o zi inainte decit era planificat initial, poate pentru a evita data de 13 si a spulbera mult mai repede numeroasele emotii ale elevilor si parintilor. Anul acesta lucrurile par sa se desfasurat mult mai bine, acoperindu-se inca din aceasta etapa aproape toate locurile disponibile la liceu. Din pacate, 28 de elevi din cei 2.487 inscrisi la admitere nu au fost repartizati intr-una din unitatile de invatamint din Vrancea sau din alte judete. Desi au avut medii mari, trei elevi chiar peste 8.00, acestia nu s-au regasit pe liste cel mai probabil din cauza numarului mic de optiuni inscrise. Un elev de la SAM Suraia a ramas pe dinafara chiar cu o medie de 8.53. Ca in fiecare an, colegiile au ridicat stacheta, aici fiind admisi cei mai buni elevi ai judetului. Recordul a fost batut tot de profilul matematica - informatica de la CNU, unde ultimul elev declarat admis a avut media 9,50. pentru aceasta clasa a opta si Andra Olteanu de la Scoala "Ion Basgan", singura cu media de admitere 10. Ea va fi colega si cu Dan Serbanoiu, baiatul sefului Politiei si cu Eduard Apostol, fiul purtatoarei de cuvint a IPJ, Mariana Apostol. Fiica prefectului Ion Oprea, Simona, a optat pentru filologie, la Cuza. Matematica-informatica de la Cuza, a avut ultima medie 9,42, mai mare ca anul trecut. Aceeasi medie a fost necesara si pentru a intra la filologie la CNU, in timp ce acelasi profil de la Cuza a avut ultime medie de admitere 9,34. Cu cel putin 9,25 au fost admisi elevii care au optat pentru profilul stiinte sociale de la CNU, apoi au urmat, cu 9,22, profilele de mate-info de la Liceul "Emil Botta" Adjud si stiinte sociale de la CNC. Cu cel putin 9,18 s-a intrat la stiinte ale naturii la Cuza, apoi in top s-au situat profilele servicii de la Colegiul Economic, cu 8,74 si stiinte sociale de la Liceul Pedagogic, cu 8,72.


43 de elevi din alte judete


Printre elevii admisi la cele mai bune specializari nu s-au numarat doar focsanenii, ci si elevi din mediul rural, din Vidra, Suraia, Gugesti, Rimniceni, Mihalceni, Paunesti, Gologanu sau Rastoaca. De altfel, Delia Diaconita din Vidra s-a situat pe locul 7 in clasamentul pe judet, cu media de admitere 9,96. In plus, elevii vrinceni au concurat pe locuri si cu 43 de elevi proveniti din alte judete, in special din Bacau. Alti candidati au provenit si din Braila, Galati, Caras Severin, Buzau, Harghita, Hunedoara sau Bucuresti, acestia avind medii intre 9,65 si 6,14. Eleva Monica Andonie Bindar din Harghita, prima pe lista celor proveniti din afara judetului, a optat pentru profilul mate-info de la "Botta", Adjudul fiind de astfel preferat de circa 80% din candidatii externi. Un procent de 10% din acepti candidati au preferat Marasestiul, restul orientindu-se spre liceele din Focsani. Locurile la liceu s-au ocupat aproape in totalitate in acest an, doar 23 raminind libere, la Grupul Scolar Agricol Odobesti si Grupul Scolar Marasesti. In rest, locuri disponibile mai sint la SAM, pentru cea de-a doua etapa a admiterii, la care vor candida si elevii care n-au promovat testele nationale. Repartitiile, dar si locurile ramase libere pot fi consultate si pe internet, la adresa http://admitere.edu.ro/2007. Candidatii vor completa noi fise de optiuni, pentru locurile ramase libere, in perioada 16 - 20 iulie. A doua etapa a admiterii computerizate se va desfasura pe 23 iulie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.