Educație

Inca doua gradinite in Focsani

Doina Ganea
9 iul 2007 747 vizualizări
Municipalitatea focsaneana nu crede intr-o criza a locurilor la gradinitele si caminele din Focsani, ci doar intr-o ineficienta distributie a locurilor.

Primaria Focsani a primit in urma cu trei luni bani pentru realizarea a doua gradinite, una pe Strada Alexandru Golescu, iar cealalta pe Bulevardul Brailei, dar pina acum nu s-a realizat nimic concret. Primarul Decebal Bacinschi a explicat ca, deocamdata, se lucreaza la studiul de fezabilitate si la proiectarea celor doua noi cladiri, fiecare avind la dispozitie o suprafata de 1000 metri patrati. Prima dintre gradinite va adaposti noua grupe de copii si va fi construita in regim de parter plus etaj, iar cealalta din strada Brailei va cuprinde demisol, parter si etaj. Constructia acestora, spera edilii locali, va incepe pina finele acestui an si se va incheia anul viitor. In aceste zile, de dupa examenul de bacalaureat, municipalitatea inventariaza spatiile din gradinite si crese, dupa care impreuna cu reprezentatii Inspectoratului Scolar Judetean, se va face repartizarea grupelor. Deocamdata, primarul Decebal Bacinschi are in vedere amenajarea de gradinite si in incinta scolilor, pentru a face fata cererilor. "Unele gradinite sint aglomerate, iar altele au numar redus de copii. Eu cred ca locuri sint suficiente, trebuie doar ca ISJ sa faca o repartitie echilibrata. Sint parinti care locuiesc la Golesti, Cimpineanca si Vinatori, dar care muncesc in Focsani si isi aduc copiii in oras, pentru ca e vorba de calitatea invatamintului", este de parere primarul Decebal Bacinschi. Edilul sef al municipiului a mai cerut ca in gradinitele din Focsani sa aiba prioritate copiii din oras si nu cei din mediul rural. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.