Educație

Aplauze, diplome si premii pentru olimpicii judetului

Mihaela Beșleagă
7 iul 2007 1067 vizualizări
Olimpicii judetului au fost premiati de oficialitatile locale in cadrul "Zilelor Focsaniului" u pentru premiul I elevii merituosi au primit cite 400 lei

In aplauzele unei asistente numeroase, 65 de olimpici cu premii la concursuri nationale si internationale au pasit cu emotii pe scena Ateneului Popular "Gheorghe Pastia", pentru a fi premiati de Primaria Focsani si de Inspectoratul Scolar Judetean. Primarul Decebal Bacinschi, inspectorul scolar general Dan Popoiu si primarul tinerilor, Mohamed Haddad Firas, au inminat diplomele de onoare si premiile in bani elevilor merituosi ai judetului. "Vrem ca aceasta festivitate sa reprezinte o mica atentie din partea Consiliului Local pentru cei mai promitatori tineri ai nostri. In plicul pe care il veti primi se afla un biletel cu care veti merge la Primarie si va ridicati banii. Vreau sa va spun ca va respect si va multumesc pentru tot ce ati facut. Mult succes!", a spus in deschiderea manifestarii primarul Decebal Bacinschi. Suma totala alocata premiilor pentru cei 65 de olimpici si cei 15 tineri sportivi este de 15.800 lei, dintre care 10.200 lei au revenit olimpicilor. Pentru premiile obtinute de elevi la concursurile nationale de limba si literatura romana, matematica, limbi straine, filosofie, economie, psihologie, stiinte ale naturii, geografie, istorie, discipline tehnice, teorie si solfegiu, design vestimentar, s-au acordat patru premii I, fiecare in valoare de 400 lei, sapte premii II de cite 300 lei, trei premii III in valoare de 200 lei si 54 de mentiuni, fiecare valorind 100 lei. Au fost premiati si participantii la concursul national "Descopera o lume sanatoasa", oferindu-se doua premii I (400 lei fiecare), doua premii II (300 lei) si un premiu III (200 lei).


Diplome de onoare pentru cei mai buni


Cei mai multi elevi premiati au fost de la Colegiul National "Al. I. Cuza" (18) si Colegiul National "Unirea" (15). "Meritati tot respectul nostru, toate premiile din lume, va iubesc pe toti si va felicit!", le-a urat tinerilor de valoare ai judetului Dan Popoiu, inspectorul scolar general al ISJ Vrancea. Premii I au obtinut: Alexandru Ioana (CNU, clasa a IX-a, Limba si literatura romana), Cristea George (CNU, clasa a XII-a, Economie), Stoian Alex Mihai (Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", clasa a XII-a, Discipline tehnice) si Vizitiu Daniela (Grup Scolar de Industrie Usoara, clasa a XI-a, Discipline tehnice). Premiul II au primit: Lefter Corina Cristina (CNC, clasa a XII-a, Filosofie), Istrate Alexandru (Grupul Scolar de Electrotehnica, clasa a XI-a, Discipline tehnice), Bratosin Madalina Cristina (Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", clasa a X-a, Discipline tehnice), Purdel Marian (Grupul Scolar Constructii Montaj, clasa a XI-a, Discipline tehnice). Premiile III au fost acordate astfel: Darie Raul Andrei Alexandru (CNC, clasa a XI-a, Limba italiana), Savescu Cristian (CNU, clasa a XII-a, Matematica), Casu Pop Bogdan Stelian (CNU, clasa a IX-a, Informatica). Unul dintre elevii cei mai merituosi ai judetului este si Corina Lefter, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National Cuza, care a obtinut premiul II la Olimpiada Nationala de Filosofie si mentiune la Olimpiada Internationala, desfasurata in luna mai a acestui an in Antalia. "Filosofia ma pasioneaza de mai mult timp. Anul acesta am inceput sa studiez aceasta disciplina si mi-a placut din ce in ce mai mult. Unul dintre lucrurile care mi-au placut cel mai mult in Antalia a fost faptul ca am cistigat experienta si schimbul intercultural la care am luat parte. Aceasta nu este singura olimpiada la care am participat. Vreau sa urmez Facultatea de Filosofie din Bucuresti, la care sint admisa pe baza premiilor obtinute", ne-a marturisit Corina Lefter. In sala Ateneului Popular "Gh. Pastia" au fost prezenti atit elevii si sportivii premiati, cit si parintii si o parte dintre profesorii acestora, reprezentanti ai ISJ si ai Consiliului Local. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.