Educație

Paul Spirescu, Domnule judecator

Valentin Muscă
4 iul 2007 1342 vizualizări
Poetul Paul Spirescu a nascut! Copilul sau este volumul de poeme "Domnule judecator" (Ed. Andrew, Focsani, 2007).

Este al treilea volum de poeme al profesorului de filosofie din Adjud

Moasele nou nascutului sint iubita de o viata a poetului, pictorita Fevronia Spirescu, ale carei ilustratii color insotesc volumul, poetul Ion Panait care a avut rabdarea sa lectureze materialul inaintea tiparului si prietenul din totdeauna in ale bucuriilor si tristetelor, poetul marasestean Constantin Ghinita. Un volum ca un rasarit de soare, iesit din trairile poetului, considerat unul din cei mai buni ai generatiei sale. Paul Spirescu este un poet solitar, un mare singuratic, intr-o tara de poeti inregimentati, fie pe bresle, ca negustorii, fie pe cenacluri, ca dragii nostri poeti contemporani. Paul Spirescu nu a cautat niciodata gloria desarta a premiilor care se dau pe baza de coterii, nici a recunoasterilor din partea colegilor de breasla pentru a-l confirma ca poet. Si asta pentru ca Paul Spirescu este poet prin excelenta si nu are nevoie de recomandarile criticilor bucuresteni sau ieseni ori ale "facatorilor" de nume din lumea literelor. Absolvent al Facultatii de Filosofie din Bucuresti, promotia 1974, Paul Spirescu s-a stabilit la Adjud, unde este dascal la Liceul "Emil Botta". Desi scrie din anii fragezi ai tineretii, boem prin definitie, poetul a lasat timpul sa curga, risipind licoarea versurilor sale doar auzului prietenilor. Din cind in cind a gasit rabdarea sa adune intre coperti acest nectar, iar rodul stupinei sale sint trei volume de versuri: "Metafizica lacrimei" (Focsani, 2000), "Strigat clandestin" (Focsani, 2004) si acest ultim vers cu un titlu sfidator, "Domnule judecator!". A mai participat cu versuri in volumurile colective "Lauda vinului" (2002) si "Poeti din Vrancea" (2006). (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.