Educație

Cabinete psihologice in cit mai multe scoli

Ziarul de Vrancea
13 apr 2005 1143 vizualizări
Seful ISJ spune ca astfel vor fi combatute problemele elevilor, dar si ale profesorilor

Inspectorul general Danut Popoiu a propus, pentru anul scolar 2006-2007, extinderea in cit mai multe scoli a numarului de cabinete de asistenta psiho-pedagogica. Propunerea face parte din lista de sugestii pe care seful invatamintului vrincean a prezentat-o luni in cadrul intilnirii cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii. Cabinetele de consiliere vor fi destinate atit elevilor, cit si profesorilor. In judetul nostru exista putine asemenea cabinete, cel mai cunoscut fiind cel de la Colegiul National "Al. I. Cuza", coordonat de profesoara Margareta Modrea. "Am propus extinderea numarului de cabinete de asistenta psiho-pedagogica, astfel incit toate scolile si liceele care au peste 500 de elevi, inclusiv in mediul rural, sa beneficieze de serviciile unui psiholog. Aceste cabinete s-ar adresa atit elevilor, cit si profesorilor. Problema trebuie reglementata la nivel national. Pentru a avea cadre calificate, in urmatorii ani trebuie pregatiti in facultati un anumit numar de psihologi", a afirmat Danut Popoiu. Infiintarea unor astfel de cabinete in scolile vrincene va combate, prin cunoasterea profilului psiho-pedagogic al fiecarui elev, abandonul scolar, insuccesul scolar si sindromul copilului abandonat, cu parinti divortati, separati sau plecati in strainatate. Discutiile cu un psiholog vor corecta comportamentul si mentalitatea elevilor, care, dorind sa iasa in evidenta, recurg de la o virsta tot mai mica la fumat, consum de alcool sau de droguri. In situatii si mai grave, copii devin violenti si folosesc un limbaj trivial si agresiv atit cu colegii de clasa, dar si cu profesorii, in timpul orelor de curs. Prin consiliere psiho-pedagogica, inspectorul general Danut Popoiu spera sa imbunatateasca randamentul scolar al elevilor vrinceni si sa evite situatiile in care copii de gimnaziu i-au agresat verbal si, uneori, fizic pe dascali. De asemenea, noul sef al ISJ doreste ca psihologul sa monitorizeze si activitatea dascalilor, pentru a elimina insatisfactiile si posibilile abateri ale acestora - violenta, hartuire sexuala, alcoolism, probleme psihice, etc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.