Educație

Revista Dialog a obtinut trofeul revistelor scolare

Doina Ganea
2 iul 2007 581 vizualizări
34 de reviste s-au intrecut in aceasta competitie, aflata la a VII-a editie u anul acesta au participat si sase publicatii din judetul Galati u Casa Corpului Didactic a dedicat Ziua invatatorului si lansarilor de carte u doua cadre didactice si-au lansat doua carti speciale

Vineri, 29 iunie, de Ziua invatatorului, Casa Corpului Didactic a organizat o manifestare dedicata dascalilor, scriitorilor vrinceni si premierii revistelor scolare. Elevi, profesori, inspectori scolari, scriitori si critici literari s-au adunat la Ateneul Popular. Ca de fiecare data, concursul revistelor scolare din Vrancea a avut loc in aceeasi zi in care se sarbatoreste si Ziua invatatorului. La cea de a VII -a editie actiunea a reunit 34 de publicatii dintre care, spre deosebire de anii anteriori, sase reviste din judetul Galati. Concursul s-a desfassurat pe trei categorii, iar cistigatorii primelor locuri au fost Scoala "Ion Bazgan" cu revista "Incotro" pentru scolile primare, Scoala "Stefan cel Mare" cu publicatia "Dialoguri Literare" la categoria scolilor gimnaziale si Grupul Scolar Agricol din Focsani a carei revista "Dialog" s-a clasat pe locul I dintre cele 11 licee participante. Locul II a revenit tinerilor publicisti de la Liceul Pedagogic "Costache Negri" din Galati cu revista "Liceeni". "Concursul de anul acesta a reunit la start 34 de echipaje, reviste. Spre deosebire de editia de anul trecut, la cea de anul acesta au fost si sase reviste din Galati. Revistele prezentate in concurs au fost evaluate de un juriu format din cinci membri jurnalisti si profesori", a declarat Costica Neagu, directorul Casei Corpului Didactic (CCD). O surpriza pentru toti cei prezenti in sala mica a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" a fost clasarea pe locul III a publicatiei "Revista Noastra", editata de Colegiul National Unirea, o revista cu traditie pentru municipiul Focsani, si care a cistigat marele premiu "Simion Mehedinti" la editia de anul trecut. Juriul a apreciat indeosebi studiile de amploare, care sint chiar adevarate cercetari, traducerile originale, dar si anchetele pe probleme de mare interes pentru elevi.


Scriitorii profesori


Manifestarea care a avut loc vineri a prilejuit si lansarea a doua volume lansate de profesoarele Elena Stroe Otava si Ana Hanu. Cartea primei autoare aflata, de altfel, la debut se intituleaza "La umbra teilor in floare", un roman subiectiv ce povesteste drama confruntarii de sine pe un pat de spital. Subiectul volumului este inspirat din viata Elenei Otava care a suferit un accident de circulatie, care a marcat-o. "Aceasta carte, prima pe care a realizat-o colega noastra, este o carte despre suferinta, despre bucuria victoriei si despre lungul drum al confruntarii cu sine pe un pat de spital, intr-o situatie tragica. Ea pleaca de la un eveniment foarte trist, autoarea fiind accidentata chiar pe trecerea de marcaj" a declarat, in prezentarea cartii, profesorul Ion Cherciu. "De mult am vrut sa scriu. Am scris niste poezii, mi-au fost publicate si acelea, dar nu m-am invrednicit sa le adun intr-un volum. M-am concentrat asupra altor activitati care erau dincolo de ceea ce as fi dorit sa fac si pentru mine. Asa cum spune dl. profesor, numai seara, la culcare, reuseam sa creez. Este extraordinar momentul acela de trecere spre somn. Recunosc nici nu reusesc sa adorm prea repede, pentru ca ma gindesc prea mult", a dezvaluit Elena Otava. A doua carte care s-a lansat vineri, in lumina de la catedra, este o monografie a comunei Reghiu, unde prahovenca Ana Hanu preda istoria de foarte multi ani. "M-am gindit ca aceasta monografie sa fie dedicata satenilor. Acum este o a doua lansare a volumului, prima a fost prilejuita de Sarbatorile Pascale. In noaptea de Inviere a fost prezentata satenilor. Cartea nu este prea romantata, ea bazindu-se mai mult pe o cercetare stiintifica", a precizat profesoara Ana Hanu. (Doina GANEA)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.