Educație

Mediile finale de admitere la liceu

Doina Ganea
29 iun 2007 1028 vizualizări
"Ziarul de Vrancea" va prezinta ierarhia absolventilor de gimnaziu, in ordinea descrescatoare a mediilor generale a anilor de studiu si a celor obtinute la testele nationale, dupa contestatii. O singura eleva din judet intra la liceu cu media finala de 10 curat. Iata ierarhia finala dupa contestatiile care s-au afisat ieri

2.787 de absolventi ai claselor a VIII-a au promovat testele nationale din sesiunea 2007. Dupa contestatii, gradul de promovabilitate a crescut de la 83,33% cu un singur procent. Desi la examenul national au existat cinci medii de 10, doar o singura eleva are nota maxima la admiterea in liceu. Este vorba de Andra-Maria Olteanu, fiica purtatorului de cuvint de la Directia Silvica Focsani, Titi Olteanu, care are 10 pe linie in cei opt ani de scoala generala. Restul celor cinci care au luat 10 pe linie la testele nationale au medii de admitere cu note cuprinse intre 9.99 -9.90, acestea fiind influentate de media celor patru ani de gimnaziu. 27 de elevi au terminat gimnaziul cu media maxima, aflindu-se in fruntea ierarhiei. Prima pe lista este Andra Maria Olteanu, de la Scoala "Ion Bazgan", cu 10 pe linie, fiind urmata de Laura Cristina Negoita, de la Colegiul "Al. I. Cuza", cu o medie de admitere de 9.99. Aceeasi medie o are si Alexandru Pavel, de la Scoala "Stefan cel Mare", fiul profesoarei Carmina Corbeanu, fost adjunct al ISJ Vrancea. Urmatorii pe lista sint Alexandra Cristina Alstanei de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani si Simona Florina Oprea, de la Scoala "Anghel Saligny", fiica prefectului Ion Oprea, cu mediile 9.98 si 9.96. Dupa cum se poate vedea parcurgind listele cu notele finale, diferenta intre cei mai buni elevi ai judetului este uneori de doar o sutime. Potrivit inspectorului scolar general Danut Popoiu, este posibil ca listele sa contina unele inexactitati, care se vor rezolva la completarea fisei de inscriere. In cazul in care acestea exista, cei in cauza sint rugati sa anunte Inspectoratul Scolar. Toate eventualele erori vor fi corectate, astfel incit la admiterea computerizata situatia sa fie cea reala.


Contestatiile la testele nationale au adus note mici


  • Diferentele nu au depasit insa un punct u promovabilitatea a ajuns astfel pina in jurul nivelului de 84 la suta



  • Contestatiile de la testele nationale din acest an au marit nivelul de promovabilitate cu peste un procent. Absolventii claselor a VIII-a care au solicitat recorectarea lucrarilor si-au putut vedea ieri rezultatele finale. Contestatiile depuse de absolventii clasei a VIII-a in urma testelor nationale au fost rezolvate si in defavoarea unora dintre elevi. Numai 124 din cele 422 de teze s-au intors de la Bacau, unde a fost organizata comisia zonala de reevaluare, cu note modificate. Unele dintre lucrari au venit insa cu note mai mici, desi contestatarii au dorit note mai mari pentru a-si asigura astfel accesul la profilul sau liceul dorit. In acestea sint insa incluse si lucrarile care au trecut, de exemplu, de la 3.20 la 3.50, insa nu au reusit sa obtina minimul necesar promovarii. Au fost cazuri de teze cu note de 8 care s-au intors cu note putin peste 7, dupa cum a anuntat Inspectoratul Scolar. Diferentele nu au depasit insa un punct, astfel incit sa existe suspiciuni. Din pacate pentru cei care s-au trezit cu note mai mici dupa recorectare, rezultatele contestatiilor sint finale. Metodologia de examen spune ca notele au fost modificate, prin crestere sau descrestere, doar daca diferenta a fost de cel putin 0,5 puncte fata de nota initiala. Daca diferenta dintre cele doua note a fost mai mica, de 0,5 puncte, atunci nota initiala a ramas neschimbata. Si in acest caz, multi elevi au avut de pierdut la media finala, pentru ca dupa contestatii nota le-a fost marita cu 15 sau 45 de sutimi. Singurii care au putut primi citeva sutimi in plus la nota au fost candidatii care au contestat notele intre 4.50 si 5, dar si cele de peste 9,50. Iar dupa numarul celor care au fost admisi dupa contestatii, se pare ca elevii cu note sub 5 au fost destul de avantajati. La centrul de examinare de la Scoala nr. 10 Focsani, din cele 29 de contestatii depuse de elevi, numai 10 au fost admise. Din cele admise doar trei elevi au obtinut o nota de trecere. Pentru trei dintre elevi diferentele la recorectare nu au fost suficiente pentru a le asigura un loc la liceu sau la o scoala de arte si meserii Pentru ceilalti elevi care aveau oricum note de trecere, dar doreau o marire de nota, patru dintre contestatii au fost rezolvate in favoarea lor. Potrivit oficialilor ISJ Vrancea, promovabilitatea va creste cu cel mult un procent. Inaintea contestatiilor promovabilitatea era de 83,33%.


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.