Educație

Un an de la înfiintarea Centrului de Zi Dănut

Valentin Muscă
29 iun 2007 1797 vizualizări
Institutia socio-educatională din satul Pitulusa rămîne singura de acest gen de pe Valea Milcovului. Centrul asigura asistenta educationala pentru 25 de copiii cu si fara dizabilitati

Primul centru de zi pentru copiii cu dizabilităti de pe Valea Milcovului, infiintat de familia pr. Elisabeta si Dorel Norocea acum un an in memoria fiului lor Dănut-Paul, dispărut in septembrie 2005 la doar 16 ani, a aniversat ieri un an de la inaugurare. "Sarbatorim astazi doua evenimente importante. Primul este majoratul lui Danut si al doilea aniversarea unui an de la infiintarea centrului de zi" a spus profesoara Elisabeta Norocea in cuvintul de bun venit adresat inivitatilor. Deschis oficial pe 29 iunie 2006, in parteneriat cu parohia "Sfintul Gheorghe" din Pitulusa si Fundatia "Lumea Copiilor" Focsani, initial pentru 12 copii, centrul asigură astăzi sprijin pentru 25 de copii din mai multe sate. întrucit la deschiderea oficială de anul trecut autoritătile locale nu fuseseră prezente, cei implicati in proiect, printre care Lucian Felecan presedintele Fundatiei "Lumea Copiilor", prof. Felicia Panaite de la Inspectoratul Scolar Judetean, Mihai Ciobotaru, directorul Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Vrancea, si Danut Ciamburu de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, au tinut să precizeze, la acea dată, că initiativa familiei Norocea trebuie sustinută si de autoritatea locala. Intre timp acestea din urma au revenit asupra deciziei si astazi Consiliul Local Brosteni plateste 100% un post de supraveghetor. De asemenea, Centrul functioneza astazi ca Birou de Asistenta Sociala a parohiei "Sf. Gheorghe" Pitulusa. "Vreau sa multumesc tuturor institutiilor din judet care ne-au ajutat in derularea acestui proiect si ma refer aici la Directia Generala pentru Protectia Copilului, Inspectoratul Scolar, Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu, Crucea Rosie, precum si tuturor celor care a facut posibil ca cei 24 de copii din Brosteni sa beneficieze de serviciile educationale ale centrului", ne-a spus Elisabeta Norocea, initiatorea si directorul Centrului. La capătul unui an de activitate intensa, institutia caritabilă cu functie educatională din Brosteni culege deja roadele. "Acestea se văd in catalogul Scolii generale din Pitulusa si a Scolii Primare din Capatanu, unde o parte din copiii care frecventează centrul si-au imbunătătit in mod evident situatia scolară", ne-a spus prof. Doina Devetah, directorul Scolii Generale Pitulusa. Alaturi de sustinerea institutiilor de mai sus, un rol important il au voluntarii Mimi Zbirciog, Maricica Preda, Oana Briulung, Danut Otelas, Diana Nastase, Crina Ionita, sub indrumarea invatatoarei Jana Tigaeru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.