Educație

Ioana Alexandru, locul doi la Festivalul Tudor Arghezi

Camelia Stănilă
27 iun 2007 1251 vizualizări
Unirista Ioana Alexandru a obtinut premiul doi la Festivalul National de Literatura "Tudor Arghezi" care a avut loc la Tirgu Jiu si Tirgu Carbunesti, localitatea in care s-a nascut poetul, in perioada 15-18 mai.

Premiul este o noua confirmare pentru eleva Colegiului National Unirea, care a obtinut in acest an premul intii la olimpiada nationala de limba romana, dar si mentiune si premiu special la faza internationala a competitiei. Ioana Alexandru s-a inscris la acest concurs la sectiunea grupaj poezie, iar creatiile trimise i-au fost rasplatie si cu premiul revistei Poezia din Iasi. Adolescenta, care tocmai a terminat clasa a IX-a la CN Unirea, nu a fost prezenta la Festivalul National de Literatura "Tudor Arghezi" intrucit in acea perioada se afla intr-o tabara de pregatire pentru olimpiada internationala de limba romana. "Nu a fost prima participare la un concurs, insa acesta este cel mai important la care am participat pina acum", ne-a declarat Ioana. Participarea elevei a fost posibila datorita Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vrancea, care a selectat zece elevi din scolile vrincene pentru a participa la Festivalul National de Literatura "Tudor Arghezi". De altfel, de organizarea acestui concurs s-a ocupat institutia similiara din judetul Gorj. Eleva Colegiului Unirea a trimis organizatorilor zece dintre poeziile pe care le-a scris. Festivalul, aflat la a XXVII-a editie, se adreseaza creatorilor de literatura si exegetilor in arghezologie din tara, precum si vorbitorilor de limba romana din comunitatile de peste granite, cu preocupari in domeniu. (M. BOICU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.