Educație

Noi facilitati pentru Economatele din Focsani

Doina Ganea
27 iun 2007 738 vizualizări
Consilierul local Cezar Mihailescu a propus Consiliului Local Focsani o noua revizuire a modului de acordare a facilitatilor oferite agentilor economici care desfasoara activitati tip "economat".

In Focsani mai sint doar cinci magazine de tip economat

Aceasta pentru ca din controalele efectuate de municipalitate la societatile care detin magazine sau sectoare de tip "economat" a rezultat ca din numarul total de persoane arondate se prezinta un numar restrins pentru achizitionarea produselor cu reducere de pret. Pensionarii nu sint suficient de interesati de diferentele de pret de la economate, fata de piata libera, dupa cum sustine initiatorul proiectului. In consecinta, independentul Cezar Mihailescu a propus reducerea cu pina la 50% a redeventei datorate de catre agentii economici pentru concesionarea, inchirierea terenurilor sau constructiilor in care se afla magazinele "Economat". Pentru producatorii individuali se pot acorda reduceri sau scutiri de impozit pe cladiri si teren. Consiliul Local a fost de acrod cu propunerile formulate in sedinta de ieri si a respins amendamentul propus de liberalul Vasile Dobre care ar fi dorit ca aceste magazine sa functioneze exclusiv in regim de "economat". La nivelul municipiului Focsani mai functioneaza deocamdata doar cinci magazine de tip economat, cite unul in fiecare cartier, facilitatile acordate in 2007 de catre primarie nedepasind 100 de milioane de lei vechi. Societatile care presteaza activitati de tip "economat" sint: Maravia Prod Serv SRL (Cartier Mindresti), Ovilena Com SRL, care detine doua magazine pe stazile Alexandru Vlahuta nr. 10 si Cotesti nr. 24, Grama Cosli SNC (magazin Piata Moldovei) si Vasil Com G SRL (magazin pe strada Revolutiei nr. 14). La aceste magazine sint arondati peste 5.000 de pensionari, insa putini sint cei care isi cumpara produsele de baza, cum ar fi zahar, ulei, orez, malai sau faina, de la aceste unitati comerciale. Si asta pentru ca in ultimii doi ani au aparut mai multe supermarketuri in Focsani care isi permit sa practice preturi mai mici la produsele alimentare de baza. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.