Educație

Matematica, cea mai contestata proba

Camelia Stănilă
26 iun 2007 698 vizualizări
182 de elevi au solicitat recorectarea lucrarilor la aceasta disciplina u din cele 422 de contestatii, 177 au fost la romana

Contestatiile in urma examenelor nationale se diminueaza de la an la an, elevii fiind mult mai constienti de valoarea lor, dar si de faptul ca pot dobindi chiar o nota mai mica, dupa recorectare. In urma afisarii rezultatelor de la testele nationale s-au depus 422 de contestatii, comparativ cu 610 cit au fost anul trecut. Lucrarile absolventilor de clasa a VIII-a au fost resigilate si trimise deja spre reevaluare la Bacau, de unde se vor intoarce miercuri. Anul acesta, cea mai contestata proba a fost cea la matematica, desi sansele sint mult mai reduse ca nota sa creasca la disciplinele exacte. Cu toate acestea, 182 de elevi au dorit realcularea punctajului. De asemenea, 177 de contestatii s-au depus la limba si literatura romana, alaturi de 40 la geografie si 23 la istorie. Unii elevi si-au contestat notele aflate sub limita promovabilitatii, insa unii au riscat solicitind o marire de nota. Ca si in anii trecuti, este posibil ca unele dintre aceste lucrari sa se intoarca cu note chiar mai mici, dupa recorectare. Inainte de contestatii, in Vrancea s-a inregistrat un procent de promovabilitate de 83,19%. Trebuie mentionat ca nota va fi modificata daca, dupa recorectare, exista o diferenta de cel putin 0,50 de puncte, in plus sau in minus. In cazul contestatiilor care vizeaza note cuprinse intre 4.50 si 4.99, nota finala va fi cea obtinuta in urma recorectarii, chiar daca diferenta dintre cele doua evaluari este mai mica de 50 de sutimi, regula care se aflica si notelor de peste 9.50. Rezultatele finale vor fi afisate joi, 28 iunie.


Cele mai multe note de 10, la istorie


In acest an, limba si literatura romana a picat 328 de elevi, iar matematica 321. Potrivit situatiei intocmite de Inspectoratul Scolar, matematica a adus note mai mici elevilor, cu toate ca notele de 10 au fost mai numeroase la disciplina exacta. 668 de elevi au luat note intre 5 - 5.99 la romana, in timp ce note din aceasta transa au fost obtinute de 791 de elevi, la matematica. 512 note au fost intre 6 - 6.99 la romana, iar 674 la matematica, in timp ce in intre 7 - 7.99 au existat 550 de note la romana si 516 la matematica. Pe de alta parte, 639 de absolventi de a VIII-a au reusit sa obtina note intre 8 - 8.99 la romana, la matematica acestea fiind doar in numar de 463. Rezultate peste 9 s-au obtinut in numar de 551 la romana si 461 la matematica. Notele de 10 au fost insa mai multe la matematica, 56, comparativ cu cele 21 obtinute la romana. Cum era de asteptat, la istorie si geografie rezultatele au fost mult mai bune, crescind mediile finale ale candidatilor. Daca la prima disciplina au picat 9 elevi, la a doua rezultate sub 5 au fost obtinute de 69 elevi, in conditiile in care si mult mai multi au optat pentru geografie. Desi la istorie au existat 40 de note de 10, iar la geografie 209, cel mai mare procent de promovabilitate pe probe (99,07%) s-a inregistrat la prima din discipline. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.