Educație

Hora satului la Anghelesti

Valentin Muscă
23 iun 2007 2477 vizualizări
Locuitorii din codrii seculari udati de apele Domositei vor fi simbata invitati să participe la "Hora satului", sau "Hora Anghelestilor". Cea dea X-a editie aniversară a manifestării a fost amînată cu două săptămîni din cauza inundatiilor din luna mai, dar evenimentul nu a fost ratat de comunitatea locala.

Este cea mai importantă manifestare folclorică anuală de pe Valea Domositei

"Nu puteam să trecem peste una din putinele manifestări folclorice din acest colt de judet, pe care am inceput-o in 1997, pe vremea cind cu ziaristii de la Jurnalul de Vrancea am pus bazele acestui, hai sa-i spunem, festival de folclor, sustinut de amatori. Pe vremea aceea invitam si două formatii profesioniste, Doina Vrancei si Tara Vrancei, tocmai pentru a da greutate manifestării", ne-a spus primarul Adrian Alexe. Manifestarea va debuta de la orele 9:30 cu formatiile de amatori, din care nu vor lipsi tarafurile locale si celebrii "frati Hagiu" din satul Copăcesti. Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" va sustine un recital, iar la orele 13:00 se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, ridicat la initiativa preotului Ciobotea. Autoritătile locale au invitat deopotrivă conducerea Consiliului Judetean si Institutia Prefectului. După necazurile prin care trec locuitorii din Anghelesti din 2005, de cind, de mai multe ori pe an, podul peste Domosita de pe drumul judetean, s-a rupt, venirea autoritătilor judetene ar putea da măcar o sperantă acestor tărani care au fost abandonati, la propriu si la figurat, pe aceste locuri nemaicălcind de mai multi ani picior de sef al autoritătii judetului. Reamintim că din cei peste 10 km de drum judetean din comuna Ruginesti, doar 3 sint asfaltate, iar din cele 30 de km de drumuri comunale nici un metru măcar nu este asfaltat. Poate este mai bine asa deoarece drumurile comunale erau pină de curind mai bune decit cele asfaltate. Nu poti să vorbesti despre Vrancea europeană si nici să aduci turisti la Anghelesti pe drumuri pietruite unde, in spatele masinii, praful se ridică pină la nouri. (Valentin MUSCĂ’)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.