Educație

Tabara ecologica in munti

Ziarul de Vrancea
22 iun 2007 908 vizualizări
Tinerii vrinceni amatori de tabere ecologice in munti se pot inscrie in tabara "Montana Silver", care se va desfasura in perioada 6-12 august.

Potrivit organizatorilor, aceasta tabara are ca scop petrecerea intr-un mod placut a timpului liber in natura concomitent cu instruirea in alpinism, calarie, educatie ecologica, supravietuire, turism si orintare in munte cu si fara busola. Cazarea va fi la o pensiune in zona Parcului National Piatra Craiului. Pretul pentru o saptamina este de 780 RON. Potrivit site-ului www.professionalteam.ro, prin aceasta actiune se doreste apropierea tinerilor de natura concomitent cu petrecerea timpului in aer liber si dezvoltarea unor abilitati legate de mersul pe munte prin parcurgerea unor trasee montane de dificultate medie si mare. "Ne dorim ca la sfirsitul taberei participantii sa dobandeasca noi cunostinte, sa castige incredere in fortele proprii, sa constientizeze necesitatea protejarii naturii", a precizat Bogdan Costescu, reprezentantul firmei care organizeaza tabara. In program au fost incluse vizite la ultima fierarie traditionala de pe Valea Birsei, la observatorul de ursi, dar si la Castelul Bran, Cetatea Risnov sau Biserica Neagra. Participantii vor fi impartiti in cinci echipaje cu nume si mascota proprie si se vor intrece in ultima zi de tabara pentru premiile puse in joc. Mai multe amanunte pe www.professionalteam.ro.


1.000 de elevi vor veni la Galaciuc


Circa 1.000 de elevi din mai multe judete ale tarii vor veni sa se relaxeze in tabara de la Galaciuc, potrivit indormatiilor oferite de Directorul DJT Vrancea, Tudorel Trofin. Incepind cu 2 iulie, cind va sosi prima serie de tineri, Galaciucul va fi ocupat de 600 de elevi din Constanta, Ialomita, Iasi, Olt, Braila, Tulcea, Teleorman, Calarasi si Bucuresti. In plus, alti 400 de elevi vor ocupa centrul de agrement din Vrancea pe parcursul celor trei tabere nationale organizate aici. Pe linga aceste contractari, pentru care s-au primit deja si avansuri sau chiar sume integrale, o alta solicitare a venit din partea a 100 de studenti din Iasi, care vor sa organizeze o tabara de informatica la Galaciuc. Tabara cu o capacitate de 200 de locuri, iar la ora actuala este in proces de modernizare, in principal in ceea ce priveste grupurile sanitare si bucataria. Daca elevii din alte judete au preferat Galaciucul pentru petrecerea vacantei de vara, nu acelasi lucru se poate spune si despre vrinceni. 600 de elevi vor pleca din judet catre centre de agrement din Buzau, Constanta, Dimbovita, Ialomita, Sibiu, Prahova, Suceava, Mures si Vilcea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.