Educație

Note de 10 la romana

Camelia Stănilă
20 iun 2007 935 vizualizări
Desi corectura nu e gata, au iesit la iveala destule lucrari bune. Din pacate, sint si elevi care nu au tratat deloc ultimul subiect u testele nationale continua azi cu proba la matematica

Note bune la limba si literatura romana, cel putin acesta este semnalul primit ieri din centrele de evaluare. Desi corectura nu s-a finalizat in totalitate, aceasta a scos deja la iveala si citeva note de 10, ceea ce-i va bucura cu siguranta pe elevi, dar si pe profesori. Potrivit presedintelui din centrul de evaluare de la Scoala nr. 7, Florin Iamandei, doar circa 5% din elevi au picat, la o prima estimare. "Avem echipe care deja au terminat corectura, astfel ca estimam sa fim gata pina miine (azi- n.r.) la ora 10. Avem chiar mai multe note maxime, cam 15 din cite am descoperit pina in acest moment. Insa avem repartizati si elevi de la scolile 2, 5 si 10, de la care ne asteptam la rezultate foarte bune", a precizat profesorul Florin Iamandei. Corectura s-a finalizat in totalitate la centrul de la Liceul Pedagogic, insa potrivit presedintelui Vasile Lupu, notele nu s-au trecut in borderouri, pentru a se face o estimare a rezultatelor. "Sint lucrari bunisoare, am vazut note peste 9, chiar si un 9.90", a precizat Vasile Lupu.


Comentariul la prima vedere a pus si probleme


De asemenea, Radu Stefan, presedintele Centrului de evaluare de la Scoala nr. 3, a afirmat ca multi elevi au realizat lucrari de peste 8 - 9. Din pacate insa, in acest centru s-au descoperit destule situatii in care comentariul pe textul la prima vedere de la subiectul III i-a pus foarte mult in incurcatura pe elevi. Cum acesta era notat cu 24 de puncte, se putea insa obtine usor un 7.50 numai daca elevii reuseau sa trateze la perfectie celelalte doua subiecte. "Notele sint in general bune, profesorii au fost multumiti ca s-a lucrat. Insa foarte multi copii nu au reusit sa trateze subiectul III, acea poezie la prima vedere de Ana Blandiana. Sint zeci de teze in care nu s-a tratat deloc acest subiect. Ei au avut note de trecere, pina la urma, pentru ca au facut celelalte doua puncte. Insa s-a vazut ca a fost un text la prima vedere, dar si un text pretentios", ne-a spus si Radu Stefan, presedintele comisiei din centrul de evaluare de la Scoala nr. 3, unde au fost arondate scolile din Panciu, Cimpuri, Mera-Vulcaneasa, Tulnici, Nereju, Naruja, Gagesti-Bolotesti, dar si de la Liceul Teoretic Odobesti. Si in acest centru, corectura se va finaliza pina azi la ora 12.00. Astfel, pina spre seara este posibil sa se realizeze si un procent estimativ de promovabilitate dupa proba de limba romana.


Examenul continua cu matematica


Rezultatele vor fi insa aflate abia la finalul examenului, pe 24 iunie. "Lucrurile decurg normal. Sint si lucrari bune si mai putin bune, ca la fiecare examen", a afirmat inspectorul general adjunct Stan Rogoz, presedintele comisiei judetene pentru teste nationale. De altfel, acesta a fost insotit ieri in centrele de evaluare si de reprezentanta Ministerului Educatiei, Nusa Dumitriu. Absolventii de clasa a VIII-a vor trece astazi prin cea de-a doua proba a testelor nationale. Cei 3.290 de candidati, prezenti luni la proba de romana, sint asteptati sa dea piept si cu dificultatile matematice, incepind cu ora 9.00. Ca si luni, elevii vor avea la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele, pe care au avut ocazia sa le parcurga si la scoala sau la orele de pregatire. Ieri, la ISJ a avut loc si tragerea la sorti pentru profesorii corectori de matematica. 40 de profesori de liceu si 40 de gimnaziu au fost repartizati in cele patru centre de evaluare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.