Educație

Sanse egale la Palatul Copiilor

Iulia Crețu
16 iun 2007 573 vizualizări
Pustii talentati de la Palatul Copiilor Focsani, de la Sectia de Pictura si Tapiserie, impreuna cu colegii lor de la Centrul "Sf. Maria" Golesti si-au luat la revedere de la lectiile de pictura printr-o expozitie de lucrari tip mozaic

Creatiile lor au fost reunite sub denumirea de "Sanse egale", o serie de planse care vorbesc despre universul copilariei, in culori calde si tonuri optimiste, imagini create insa de copii cu totul diferiti. Diferiti, dar la fel de talentati si dornici de a trai intr-o lume pasnica si plina de prieteni si iubire. Expozitia a fost posibila datorita parteneriatului care s-a semnat intre cele doua institutii si care i-a adus pe Dorin L. si Danut S., tineri seropozitivi, in fata plansei de desen. Le-a placut si, cu siguranta, vor mai veni la cercul de pictura. Potrivit psihologului Ionica Popescu, astfel de colaborari sint benefice pentru tinerii seropozitivi pentru ca le da posibilitatea de a interactiona cu copii de seama lor, pasionati de aceleasi lucruri. "Cineva m-a ajutat ca mi-a taiat bucati de hirtie, iar eu am lipit. Am facut un soare, doi copacei si un cimp cu iarba. Mi-a placut si vreau sa mai fac", ne-a spus Dorin. La rindul lui, Danut a tinut sa arate lumii ca vrea prieteni si ca lumea este trista cind ei lipsesc. Expozitia a fost coordonata de prof. Veronica Groper.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.