Educație

Doar 10 elevi au promovat teza la romana

Camelia Stănilă
13 iun 2007 650 vizualizări
Procentul de promovabilitate e insa mai bun decit la matematica: 52,63%

Elevii de clasa a VII-a care nu s-au prezentat in prima sesiune a tezelor unice au sustinut ieri proba la limba si literatura romana. Daca la matematica s-au prezentat 38 din 145 de inscrisi, acum doar 19 elevi, din care 14 din mediul rural, au hotarit sa-si arate si cunostintele la romana. Proba a inceput la ora 12.00 si a durat 50 de minute, timp in care elevii au rezolvat subiectul cu numarul 9, extras la primele ore ale diminetii de reprezentantii Ministerului Educatiei. Primul subiect a vizat analiza unui text la prima vedere cu 9 cerinte, iar un al doilea a vizat caracterizarea unui personaj

dintr-o opera studiata. Potrivit profesorilor, varianta nr. 9 de subiect a fost similara celei din prima sesiune, avind un nivel mediu de dificultate. Avind in vedere numarul redus de participanti la examen, si corectura s-a finalizat pina la sfirsitul zilei. Astfel, 10 elevi au reusit sa obtina note peste 5 si au fost declarati promovati, la fel ca si la proba de matematica. Cu toate acestea, procentul de promovabilitate este mult mai mare la romana, fiind de 52,63%. Notele, care au o pondere de 25% din media semestriala, vor fi trecute in catalog, astfel ca si acesti elevi vor avea situatiile incheiate la final de an scolar. Elevii aminati (cu situatii neincheiate) vor mai avea o sansa de a trece peste tezele unice.

Sesiunea speciala ce le este destinata se va desfasura pe 21 august (matematica) si 28 august (limba si literatura romana). (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.