Educație

Sarbatoarea copilariei la Palatul Copiilor

Camelia Stănilă
6 iun 2007 915 vizualizări
Palatul Copiilor a incheiat un parteneriat de colaborare cu Centrul "Sf. Maria" Golesti

Chiar daca au sarbatorit deja ziua de 1 iunie, micutii talentati din Focsani si alte citeva orase au avut si ieri motiv de petrecere. Palatul Copiilor Focsani s-a umplut de veselie, culoare si candoare, la cea de-a V-a editie a concursului interjudetean "Vis de copil", competitie organizata de Centrul de Pictura si Tapiserie din cadrul institutiei. Tema expozitiei concurs a fost universul copilariei, lumea plina de fantezie, joc si muzica a pustilor. O lume linistita, lipsita de griji si violenta. 300 de lucrari au participat la concurs, creatii aduse de candidati de la Palatul Copiilor Focsani, Sectia Panciu, Clubul Copiilor Lugoj, Palatul Copiilor Galati, Palatul Copiilor Bacau, Clubul Copiilor Tecuci si Clubul Copiilor Beceni, Buzau. Micii artisti s-au duelat la sectiile pictura (acuarela, icoane pe sticla, linogravura si sculptura) si tapiserie (impletituri din sfoara, tapiserii din scoarta si impletituri din par de capra). Toti participantii au primit diplome si premii de participare. Palatul Copiilor Focsani are experienta la astfel de concursuri, in acest an mai multi mici artisti primind recunoastere nationala pentru talentul lor. "Roxana Popa a reusit un loc III la concursul «Adresa la care stau», organizat de Posta Romana. De asemenea, am reusit locul I, II, III si mentiune la Lugoj, aici fiind premiati Denisa Alecu, Paul Paduraru, Ema Bucur si Mihaela Stoica", ne-a declarat Veronica Groper, profesor la Cercul de Pictura si Tapiserie de la Palatul Copiilor Focsani. Institutia a demarat un proiect de parteneriat si cu Centrul "Sf. Maria" Golesti, doi dintre copii prezentindu-si ieri lucrarile care au fost apreciate de public. Pe viitor, cei de la Palatul Copiilor intentioneaza sa organizeze o expozitie individuala a micilor artisti de la Centrul Golesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.