Educație

Cornelia Buzoi, locul I la Toti diferiti - toti egali

Camelia Stănilă
21 mai 2007 1522 vizualizări
Patru elevi vrinceni s-au numarat printre cei 22 de cistigatori ai concursului de eseuri

Cornelia Buzoi, eleva la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, a avut cel mai bun eseu in cadrul competitiei nationale "Toti diferiti - toti egali", care a incercat sa-i aduca pe tinerii obisnuiti mai aproape de cei proveniti din medii defavorizate. In urma evaluarii nationale au fost desemnate 22 de eseuri cistigatoare, din 123 desemnate cistigatoare la nivelul judetelor. Lucrarea focsanencei a avut nu mai putin de 95,5 puncte, ocupind locul I alaturi de eseul unei eleve din Bistrita. Eleva din Focsani a cistigat nenumarate premii la concursuri scolare, fiind apreciata de profesori si colegi. Printre cele 22 de eseurile cistigatoare s-au mai aflat 3 din Vrancea, apartinind elevilor Alina Badura de la Liceul Pedagogic (locul 5 cu 91,5 puncte), Valentin Lazar - Grupul Scolar Agricol si Andreea Mocanu - Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu" (locul 14 si 15, cu 89 de puncte). Si alti 6 elevi vrinceni s-au mai numarat printre finalisti, obtinind la evaluarea finala punctaje intre 70 si 83,5 puncte. Primele 22 de eseuri vor fi publicate intr-un volum intitulat "Toti diferiti - toti egali". Cistigatorii concursului vor primi un tricou si o sapca cu logo-ul Campaniei Consiliului Europei, impreuna cu diploma de participare la concurs. In acest sens, elevii sint invitati sa trimita eseul in format Word, impreuna cu adresa lor postala si un numar de telefon la care pot fi contactati, la adresa info.office@coe.ro.


Tinerii sint impotriva discriminarii


Concursul de eseuri "Toti diferiti - toti egali" a fost organizat de Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti (BICE) si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), in cadrul Campaniei Europene de Tineret pentru Diversitate, Drepturile Omului si Participare, initiata de CE in cele 46 de state membre in perioada 2006-2007. Scopul Campaniei europene este de a incuraja si permite tinerilor sa participe la construirea unei societati pasnice bazate pe diversitate si incluziune in spiritul respectului, tolerantei si intelegerii reciproce. Campania i-a incurajat pe tinerii din mediile defavorizate (cu dizabilitati, infectati cu HIV, tinerii strazii sau cei proveniti din familii cu venituri sub medie, indeosebi rromi) de a participa la viata comunitatii, fara discriminare, dar si de a promova atitudini ferme impotriva violentei, rasismului, intolerantei si discriminarii prin apararea drepturilor fundamentale ale oamenilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.