Educație

Sovejenii sint mindri de satul lor

Camelia Stănilă
15 mai 2007 1224 vizualizări
Ttraditiile si obiceiurile din Soveja au fost puse pe versuri, in cadrul unei frumoase activitati desfasurate la Gradinita nr. 2

Traditiile si obiceiurile din Soveja, dar si portul popular specific zonei, au fost aduse in prim plan de educatoarele de la Gradinita nr. 2 din Soveja, care au desfasurat simbata o activitate interdisciplinara pentru alternativa step by step. Cadrele didactice, alaturi de elevi, parinti, dar si de membri ai comunitatii, in frunte cu primarul Costel Plesa, au asistat la o interesanta demonstratie de traditie si poezie, ce a dorit sa sublinieze ca sovejenii sint mindri de satul lor. Micutii, imbracati in portul popular atit de apreciat in tara, dar si peste hotare, i-au incintat pe toti cei prezenti. Cintecul si jocul sovejan, bucatele traditionale din care nu putea lipsi vestitul cascaval sovejenesc sau Drumul linii au completat momentele pregatite impreuna cu copiii de educatoarele Lina Mititelu, Victoria Gavriloiu, Nuta Ilie si Mina Bunghez. Trebuie spus ca modalitatea de prezentare a intregii activitati a fost una inedita. Asistenta chiar a fost impresionata pina la lacrimi de descrierile micutilor, realizate doar in versuri, chiar si procesul de prelucrare a laptelui pentru obtinerea cascavalului fiind prezentat in aceasta maniera. "Activind intr-o zona geografica deosebit de frumoasa, cu obiceiuri, cintece si dansuri, cu port popular si indeletniciri frumoase ne straduim ca prin activitatile noastre sa sadim in sufletul copiilor dragostea fata de tinutul natal, dar si cultul pentru eroi. Noi mergem frecvent in vizita la Mausoleul Eroilor, unde depunem flori si chiar ajutam la ingrijirea mormintelor", ne-a spus educatoarea Lina Mititelu, principalul organizator al activitatii de simbata. Educatoarele spun ca reusita activitatii s-a datorat in cea mai mare parte micutilor, care si-au demontrat cu prisosinta talentul, dar si parintilor care i-au sprijinit in permanenta. (CameliaSTANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.