Educație

Liceenii inteligenti au spus Stop Violentei

Camelia Stănilă
11 mai 2007 780 vizualizări
Elevii din toate liceele vrincene au spus ieri, simultan, "Stop Violentei", in cadrul unei campanii initiate de Centrul de Tineret Focsani, in colaborare cu politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii

In pauza dintre ore, de la 11.50 la 12.00, adolescentii au ascultat informatii despre cauzele si efectele comportamentelor violente in rindul tinerilor si nu numai, au primit pliante de la politisti si de la colegii lor voluntari, care au purtat cu aceasta ocazie si tricouri cu mesajul "Fii inteligent! Stop violentei!". La Colegiul National Unirea, actiunea a avut efect doar pe jumatate. Din lipsa unei sonorizari corespunzatoare foarte putini elevi au ascultat cele spuse de invitati. Daca unii au fost mai interesati de campania electorala pentru CLT, altii au facut o impresie proasta aruncind cu mingea in cercul de elevi care ascultau mesajele non-violente. "Violenta naste violenta! Violenta verbala naste violenta fizica!", a spus Carmen Tudose, sefa Centrului de Tineret. Aceasta le-a vorbit uniristilor si despre colegii lor cu parinti plecati la munca peste hotare, care s-ar putea manifesta violent docmai din dorinta de a-si exterioriza problemele, de aceea a incurajat la intelegere si o vorba buna, pietenie si iubire. "Copiii au fost cam veseli, poate ma asteptam la mai multa seriozitate. Dar e o alta generatie si trebuie sa ne adaptam. Important este ca macar 40% din elevi au priceput mesajul nostru, iar ei vor transmite mai departe infomatiile. Copiii sint valorile noastre si trebuie sa investim in ei", ne-a mai spus Carmen Tudose. In alte licee, lucrurile au decurs normal, iar elevii chiar au facut un lant in sprijinul ideii de non-violenta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.