Educație

In informatica, totul este schimbator

Camelia Stănilă
11 mai 2007 1177 vizualizări
"Dar pregatirea este totul", spune uniristul care s-a clasat al treilea la olimpiada nationala de informatica

Colegiul National Unirea se poate mindri cu un alt elev ce s-a remarcat prin rezultatele exceptionale la informatica inca din timpul scolii generale. Desi abia in clasa a IX-a, Bogdan Casu Pop a reusit performanta de a ocupa primul loc la gimnaziu, la concursul ".Campion", destinat celor mai buni programatori din tara. Tinarul a reusit sa treaca de toate cele 12 runde de calificare din cadrul competitiei, calificindu-se in finala care a avut loc intre 3-6 mai la Galati. De aici si pina la premiul I n-a fost decit un pas, cu toate ca Bogdan spune ca informatica poate fi imprevizibila. Nu trebuie uitat nici faptul ca uniristul s-a clasat pe locul III la olimpiada nationala de informatica din acest an. "In domeniul informaticii totul este schimbator. Se poate obtine foarte usor un loc bun, dupa care un loc mai putin bun. Totul depinde de moment, iar pregatirea este totul. A face performanta si a lucra la clasa e cu totul altceva. Am lucrat foarte mult dupa publicatiile profesorilor universitari de la Iasi si Bucuresti, foarte bune sint si concursurile pregatitoare pe internet. Concursul «.Campion» s-a desfasurat tot on-line, pe parcursul a 12 runde de calificare, care au demarat in noiembrie anul trecut. Acest rezultat a fost o surpriza placuta, dupa ce am ocupat locul III la olimpiada nationala de informatica. Acum am reusit sa-i intrec si pe cei care au fost inaintea mea, ceea ce m-a bucurat. Si n-am sa ma opresc aici", ne-a spus olimpicul Bogdan Casu Pop. El ne-a marturisit ca in afara de cele 7 ore de mate-info din timpul liceului se pregateste suplimentar in medie 2-3 ore pe zi, insa inaintea competitiilor ajunge chiar si la 5-7 ore de pregatire suplimentara. Bogdan este pregatit de profesoara de informatica Marilena Oprea, cea care s-a ocupat si de Radu Marin, olimpic national si international la informatica, de asemenea laureat al acestui concurs realizat de Centrul de excelenta SIVECO si Ministerul Educatiei si Cercetarii. "Concursul presupune mai multe runde de pregatire, iar din doua in doua saptamini are loc un concurs on-line. Primii 10 din fiecare grupa se califica in finala. De regula, aici ajung elevii din lotul national. E un concurs al celor mai buni. In finala am mai avut un elev, Teodor Rosu de la clasa a XII-a, care se pregateste acum in lotul national din care vor fi selectati participantii la olimpiadele internationale de informatica", ne-a spus si profesoara Marilena Oprea, mindra de elevii sai. Concursul «.Campion», desfasurat anual, este un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu din tara, membri ai Comisiei nationale de informatica, precum si de studenti, fosti olimpici internationali de informatica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.