Educație

Scoala Ion Basgan, locul I pe tara la Made for Europe

Camelia Stănilă
9 mai 2007 960 vizualizări
Scoala "Ion Basgan" din Focsani s-a dovedit cea mai tare in realizarea de produse utile, dar si originale, in cadrul proiectelor de cooperare europeana. Elevii Andrada Sandu si Ionut Bratu au reusit sa convinga, prin prezentarile lor, juriul competitiei nationale "Made for Europe", astfel ca au urcat pe primul loc al clasamentului.

Produsele finale din proiectul Comenius "Arta prin ochiii copiilor si cu ajutorul computerului" au fost premiate. In competitia de la Braila au fost expuse nu mai

putin de 96 de produse finale ale proiectelor scolare, lingvistice si de dezvoltare scolara, iar in urma jurizarii s-au acordat 60 de premii. Scoala "Ion Basgan" a prezentat cu succes produsele cistigatoare la nivel judetean, in urma proiectului "Arta prin ochii copiilor si cu ajutorul computerului", mai exact reproducerile celor 7 picturi propuse de fiecare tara participanta la proiect si calendarul- suport pentru creioane ilustrat cu reproducerile elevilor. Produsul a primit premiul I pentru creativitate, originalitate

si utilitate. "Acest produs a fost realizat de elevii claselor I-IV. S-a lucrat in Paint, program din Accesoriile Windows, utilizind cit mai multe facilitati ale acestuia. Elevii au fost impartiti in doua grupe.

Prima a vizionat picturile si apoi le-a descris in amanunt celui de-al doilea grup, care nu vedea tabloul, dar desenau pe baza descrierilor. S-a insistat pe detalii, culori, nuante. Dupa ce au fost realizate mai multe reproduceri s-au selectat cele mai reusite si s-a incercat valorificarea acestora. S-au propus mai multe posibilitati, dar ideea unui calendar ce poate fi transformat in suport pentru creioane i-a incintat cel mai mult pe elevi", a explicat profesorul coordonator al proiectului, Dana Istrate. In activitatile proiectului, ce s-au derulat in perioada 2003-2006, au fost implicate si profesoarele Lenuta Dima, Daniela Joghiu, dar si toti invatatorii din scoala care i-au coordonat pe cei 373 de elevi din ciclul primar. In cei trei ani de derulare a proiectului, elevii au tinut legatura cu colegii lor din celelalte 7 tari, prin intermediul internetului, dar si prin scrisori. Astfel, premiul I obtinut recent la "Made for Europe"

vine ca o incununare a muncii elevilor si cadrelor didactice. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.