Educație

Costume populare, la cercul pedagogic

Camelia Stănilă
7 mai 2007 879 vizualizări
Dascalii vrinceni s-au numarat printre functionarii care au recuperat simbata ziua libera de 30 aprilie. Astfel, profesorii din tot judetul s-au intrunit in cadrul cercurilor pedagogice, pentru a realiza diverse schimburi de experienta, la toate disciplinele.

Cadrele didactice au pus la punct activitati din cele mai diversificate, au tinut lectii deschise sau au participat la dezbateri pe probleme din invatamint. O interesanta activitate metodica a avut loc la Scoala nr. 4 Paunesti, sub genericul "Valente formative ale lectiilor de istorie, geografie si stiintelor naturii in orizontul local". Invatatorii Mariana Sandu, Maria Cretu si Antofi Leu au

prezentat referate, mare parte in in PowerPoint, prin care au facut cunoscuta colegilor experienta lor in valorificarea elementelor locale in educatia elevilor. Avind in vedere tema speciala a cercului pedagogic, invatatorii din comuna Paunesti au realizat si o frumoasa expozitie de obiecte vechi, din care n-au lipsit costumele populare, lucrarile de ceramica, icoanele vechi, obiectele casnice utilizate pe vremuri sau fotografii vechi, de colectie. "Activitatea a fost considerata un excelent schimb de experienta, iar exponatele chiar au incintat asistenta", ne-a precizat invatatorul Antofi Leu, dela Scoala nr. 4 Paunesti. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.