Educație

Peste 4.000 de elevi dau astazi examen

Camelia Stănilă
4 mai 2007 662 vizualizări
Elevii de a VII-a isi vor demonstra cunostintele la matematica, in cadrul tezei cu subiect unic u adjunctul ISJ, Peste 4.000 de elevi de clasa a VII-a vor intra astazi in focurile primului examen din viata lor, teza cu subiect unic la nivel national. Directorii unitatilor de invatamint au fost instruiti ieri cu privire la metodologia de examen si toate procedurile organizatorice, pentru ca lucrurile sa mearga astazi fara cusurihai Ladaru, a tras ieri atentia asupra supravegherii, in cadrul instruirii avute cu directorii de scoli

Teza cu subiect unic are caracter experimental, insa notele vor fi trecute in catalog, contind in proportie de 25% in media semestriala. Oficialii ISJ au pus insa accent pe supraveghere, in caz de probleme fiind trasi la raspundere presedintii de comisii, mai exact directorii de scoli. "Nu ne facem probleme la evaluare. Dar trebuie avuta mare grija la supraveghere, directorii sa fie responsabili in alegerea asistentilor la clasa", a atentionat inspectorul general adjunct Mihai Ladaru. Tezele cu subiect unic se vor desfasura in 107 scoli cu personalitate juridica din judet, incepind cu ora 12.00. Directorii vor prelua plicurile cu subiecte inca de dimineata, fie de la ISJ, fie din celelalte 6 centre stabilite la Adjud, Vidra, Maicanesti, Dumbraveni, Odobesti si Panciu. Acestea vor fi deschise in toate scolile la ora 11.00, iar pina la 12.00 subiectele trebuie multiplicate si transmise elevilor. "Inspectorii vor pleca de la ora 7.00 in cele 6 centre si vor asigura monitorizarea unitatilor de invatamint. Tot acolo vor fi predate si lucrarile elevilor, ce vor fi corectate in 6 centre de evaluare la nivelul Focsaniului. Astfel am evitat si deplasarea incrucisata a corectorilor", a mai precizat Mihai Ladaru. Rezultatele tezei la matematica vor trebui centralizate pina pe 8-9 mai. Urmatoarea proba a tezelor unice, la limba romana, este programata pentru 17 mai. Oficialii din invatamint si-au exprimat speranta ca toti elevii vor fi prezenti la examen, pina acum nefiind semnalate cazuri speciale. In caz ca absenteaza la matematica, elevii de a VII-a vor putea sustine teza pe 5 sau 12 iunie, potrivit prevederilor metodologiei. La instruirea de ieri, directorii au fost iarasi mustruluiti de sefi, din cauza nerespectarii termenelor impuse de ISJ. De aceasta data, Mihai Ladaru si-a exprimat nemultumirea ca managerii din scoli n-au transmis listele cu cadrele didactice care sa faca parte din comisiile pentru examenele nationale, propuneri care trebuiau transmise pina pe 19 aprilie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.