Educație

Concurs eco pentru elevii de la munte

Iulia Crețu
4 mai 2007 579 vizualizări
Copiii vor concura la sectiunile eseu si sceneta, povestind despre carnivore Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea organizeaza concursul interscolar de eseuri "Sa putem vorbim in viitor despre urs, lup si ris la timpul prezent", in sapte comune din centrul zonei subcarpatice a Vrancei (Valea Sarii, Naruja, Nereju, Paltin, Vrincioaia, Herastrau, Nistoresti). Campania face parte din cadrul proiectului LIFE Nature

"Imbunatatirea sistemului de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea" si este implementata de Agentie in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani. Concursul are ca tema "Relatia dintre oameni si carnivorele mari in siturile Natura 2000 si in afara acestora" si a fost lansat pe 22 aprilie cu ocazia Zilei Pamintului. Competitia la care sint asteptati sa participe elevii din zona amintita se va incheia pe 5 iunie, cu prilejul Zilei Mediului si va include si evenimentul european "Green Week" (saptamina verde). "Concursul va avea doua sectiuni: eseu, in care copiii in mod individual sau in grup vor realiza o lucrare scrisa abordind tema concursului in spiritul «Green Week», si sceneta, in care fiecare scoala va pregati 1-2 scenete avind la baza cele mai bune eseuri realizate la sectiunea precedenta. Scenetele vor fi prezentate de Ziua Mediului atunci cind vor fi decernate si premiile constind intr- o excursie pentru scoala cistigatoare si obiecte pentru copiii declarati cistigatori, fiind distribuite cu aceeasi ocazie si o serie de materiale promotionale", au declarat Paul Mihai Giurca, directorul APM si Silviu Chiriac, managerul proiectului. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.